A început programul „Litoralul pentru toți“

Imagine cu plaja din stațiunea Mamaia. FOTO Adrian Boioglu

Programul “Litoralul pentru toți”, cu tarife între 159 și 605 de lei pe săptămână a început în data de 14 mai și se va încheia în 14 iunie 2018.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul “Litoralul pentru toţi” prin care turiștii beneficiaza de cazare la mare platind între 150 și 600 de lei pentru o săptămână de cazare în perioada 14 mai – 14 iunie 2018.

‘’Litoralul pentru toți’’ este singurul program social din Romania susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Tarifele percepute în cadrul programului de către hotelieri sunt neschimbate de cinci ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri, chiar s-au dublat.

Acest program social este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la începutul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie și august. Tarifele practicate în programul special ‘’Litoralul pentru toţi” sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon.

Pana în prezent s-au înscris în program 36 hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție un numar de 2200 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere si revânzătorii lor, sau direct de către hotel, tariful fiind același, în funcție de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 15.000 de turiști sunt așteptați pe litoral sa beneficieze de vacante cu tarife reduse.

Tarifele negociate pentru zona Mamaia – Constanta – Eforie în această ediţie (sejur 6 nopţi/persoană) ajung la:

 • 205 lei / 6 N / pers. Hotel 1* fără mic dejun
 • 235 lei / 6 N / pers. Hotel 2* fără mic dejun
 • 265 lei / 6 N / pers. Hotel 3* fără mic dejun
 • 315 lei / 6 N / pers. Hotel 2* cu mic dejun
 • 425 lei / 6 N / pers. Hotel 3* cu mic dejun
 • 485 lei / 6 N / pers. Hotel 4* cu mic dejun
 • 605 lei / 6 N / pers Hotel 5 * cu mic dejun

Tarifele negociate pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) in această ediţie (sejur 6 nopţi/persoană) ajung la:

 • 159 lei / 6 N / pers. Hotel 1* fără mic dejun
 • 179 lei / 6 N / pers. Hotel 2* fără mic dejun
 • 199 lei / 6 N / pers. Hotel 3* fără mic dejun
 • 269 lei / 6 N / pers. Hotel 2* cu mic dejun
 • 329 lei / 6 N / pers. Hotel 3* cu mic dejun
 • 379 lei / 6 N / pers. Hotel 4* cu mic dejun
 • 469 lei / 6 N / pers Hotel 5 * cu mic dejun

Detaliile privind hotelurile incluse în acest program se găsesc pe site-ul www.fptr.ro

FPTR este singura organizație reprezentantivă la nivel de sector de activitate din turism, reprezentând angajatori a peste 33.000 de salariați, membrii FPTR avand o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*