A doua ediție a festivalului de baloane cu aer cald la Băile Fortyogó

Balon cu aer cald

Între 15-17 septembrie, X Balloon Fest va fi organizat pentru a doua oară la Băile Fortyogó din Târgu Secuiesc, unde 12 baloane cu aer cald îi așteaptă pe toți cei care vor să zboare și să se distreze, sosiți atât din afara județului Covasna, cât și din străinătate.

„Atracțiile turistice și cele naturale din județ vor fi și ele prezentate prin zborul cu balonul cu aer cald – un serviciu de pe o piață de nișă. O experiență specială și unică pentru cei care aleg să zboare, pe lângă celelalte programe și activități, care îmbogățesc șederea oaspeților” – a subliniat Deák Gyöngyvér, directorul executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.

Dr. Szabolcs Szilveszter, viceprimarul orașului Târgu Secuiesc, a evidențiat importanța  festivalului baloanelor cu aer cald, care reprezintă un alt eveniment remarcabil din oraș, pe care Primăria Târgu Secuiesc l-a susținut și în acest an.

“Nu exagerăm când spunem că evenimentul este o oportunitate turistică uriașă pentru orașul nostru, și în același timp, un spectacol de nedescris pentru vizitatori. Pentru ediția din acest an, ne-am străduit să oferim programe copiilor și familiilor, deoarece școala începe în săptămâna festivalului, ceea ce este o ocazie potrivită pentru petrecerea weekendului împreună cu familia” – a adăugat viceprimarul.

Pe lângă spectacolul uluitor al baloanelor cu aer cald și experiența de neuitat, organizatorii pregătesc numeroase alte programe: activități pentru cei mici, târg al producătorilor și meșteșugarilor, meșteșugarilor, foc de tabără și muzică populară, prezentări tematice privind activitățile din cadrul evenimentului, iar cei care doresc și alte experiențe memorabile pot încerca zborul în tandem cu paramotor.

Zborurile cu balonul cu aer cald sunt posibile dimineața sau seara, dacă condițiile meteo vor permite.

“Este un sentiment îmbucurător să-ți începi ziua la înălțime și să admiri frumusețile naturii. Un total de 12 baloane cu aer cald îi așteaptă pe vizitatori, dintre care baloane cu telecomandă, și echipe de baloane locale și maghiare” – a declarat Kovács Gyula, proprietarul X Balloon Transylvania.

Biletele pentru evenimentul de patru zile, pot fi achiziționate la fața locului, iar biletele pentru zbor pe www.xballoon.ro/. Programul poate fi găsit pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/xballoontransylvania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*