Excursie de o zi în Munții Bihor pentru turiști și localnici

Brândușele din Poiana Bălileasa. FOTO Facebook

Agenția de Management al Destinației Bihor organizează la jumătatea lunii aprilie, pe 13 aprilie, evenimentul intitulat “Descoperă minunile primăverii în Munții Bihor”. 

Este vorba despre o excursie de o zi, dedicat orădenilor, bihorenilor, dar și turiștilor. Organizatorii – Asociația de Management al Destinației Bihor a pregătit un traseu și un program care să nu fie obositor, dar să ofere cât mai multe atracții.

Deplasarea va începe la ora 8.00 din Oradea și se face cu un autocar în arealul turistic Boga-Padiș din Munții Bihor, iar primul popas este în satul de vacanță Boga.

„După acest scurt popas, vom urca în platoul Padiș, unde în Poiana Bălileasa și/sau Șesul Padiș veți avea posibilitatea să descoperiți o lume minunată, cu mii și mii de brândușe. Apoi vom ajunge pe platoul Padiș la 1280 m altitudine. Cei mai curajoși și antrenați vor avea posibilitatea să urce până pe vârful Biserica Moților (1466m) de unde vom avea o imagine panoramică asupra platoului Padiș și o parte din Munții Bihor“, au precizat organizatorii.

Pentru că pe traseul ce duce spre vârf este posibil să mai fie zăpadă, pe alocuri chiar consistentă, participanții la excursie sunt rugați să poarte încălțăminte corespunzătoare – bocanci sau încălțăminte pentru munte/zăpadă. După această mini aventură, se coboră înapoi în Boga unde va exista posibilitatea servirii prânzului – în jurul orei 14:30.

După prânz, doritorii vor mai face un mic traseu de aproximativ o oră și jumătate (traseul fiind ușor și accesibil) până la cascada Oșel. În jurul orei 17:15 se va porni către Oradea.

Programul planificat al evenimentului:

  • 08:00 Plecare din Oradea (Centru Civic, platou)
  • 10:00 Sosire în Satul de vacanță Boga (pauză de cafea la pensiunea Apuseni)
  • 10:20 Pornire spre Platoul Padiș
  • 10:30 Sosire cu autocarul în Poiana Bălileasa
  • 11:15 Sosire cu autocarul pe Platoul Padiș
  • 11:45 Pornirea spre vârful Biserica Moților (1466 m) diferență de nivel 180 m, durata dus-întors aprox 1 oră și 45 de minute
  • 13:45 Pornire de pe platoul Padiș spre Boga
  • 14:15 Pauză de masă la Restaurantul pensiunii Apuseni (contra cost, 1 meniu = 35 lei (supă + felul doi cu salată)
  • 15:30 Pornirea spre cascada Oșelu
  • 17:15 Pornirea spre Oradea
  • 19:15 Sosirea în Oradea – platoul din Centrul Civic

Cei care doresc să servească masa de prânz la restaurantul pensiunii Apuseni din Boga, trebuie să anunțe organizatorii în momentul înscrierii (achitării), până cel târziu 12 aprilie, ora 12:00. Prețul unui meniu este de 35 de lei. Organizatorii vor totaliza comenzile și le vor transmite restaurantului. Plata se va face direct la restaurant.

Taxa de participare la eveniment este de 60 lei pentru adulți, respectiv 30 lei pentru copiii sub 14 ani (sub 6 ani gratis). Aceasta include transportul cu autocarul/microbuzul și ghidajul.

Taxa de participare se poate achita la sediul Agenției de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*