500 bicicliști au plecat “Cu bicicleta la mare” pentru a promova un stil de viață sănătos

O mică parte dintre bicicliștii care au participat la acțiune. FOTO IPJ Constanța
O mică parte dintre bicicliștii care au participat la acțiune. FOTO IPJ Constanța

Asociația “Cu bicicleta departe” a organizat, pe 11 și 12 mai, în parteneriat cu Poliția Română, evenimentul ,,Cu bicicleta la mare 2019”, desfășurat pe ruta București – Amara – Năvodari.

Manifestarea sportivă, aflată la a 12-a ediție, a reunit la start peste 500 de participanți, printre care și 5 polițiști. Competiția s-a dorit a fi un îndemn al mersului pe două roți, ca mijloc de transport alternativ și un stil de viață sănătos.

Implicarea Poliției Române în susținerea evenimentului sportiv a avut ca scop principal conștientizarea populației asupra prevenirii producerii accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii.

Polițiștii angrenați în eveniment au desfășurat atât activități sportive, cât și de educație rutieră în rândul participanților cicliști, oferind sfaturi cu privire la conduita în trafic.

În anul 2018, alți 20 de polițiști au participat la evenimentul ,,Pedalăm pentru România”, înscris în calendarul celebrării Centenarului Marii Uniri, în care a fost parcursă distanța de 500 de kilometri, cu plecări simultane din București, Iași și Oradea, cu destinație finală – Alba Iulia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*