X Balloon Fest, un festival de succes cu 12 baloane cu aer cald și numeroase activități interesante

X Balloon Fest,

A doua ediția a festivalului X Balloon Fest, desfășurată în perioada 15-17 septembrie la Băile Fortyogó din Târgu Secuiesc, s-a dovedit a fi un eveniment popular, la care au participat 1.500 de familii și pasionați ai zborurilor cu baloane cu aer cald. Festivalul a oferit experiență de neuitat, prezentări tematice și activități distractive pentru copii.

 „X Balloon Transylvania a demonstrat nu doar că e posibil, ci și că merită să te întorci pe meleagurile natale și să devii antreprenor. Nu pot decât să îi felicit pe soții Kovács pentru că au crezut în visurile lor, că s-au întors în țara în care s-au născut și au dovedit că visul li se poate transforma nu doar în realitate, ci chiar într-o afacere. X Balloon Transylvania a beneficiat de finanțare start-up prin Consiliul Județean Covasna și a îmbogățit regiunea noastră cu un serviciu turistic unic. În acest weekend, am fost cu toții încântați de priveliștea magică a baloanelor cu aer cald care au plutit pe deasupra orașului Târgu Secuiesc”, a declarat Tamás Sándor președintele Consiliului Județean Covasna.

La eveniment, 12 baloane cu aer cald îi așteaptau pe aventurierii sosiți atât din afara județului Covasna, cât și din străinătate. Evenimentul a oferit oportunitatea de a decora turtă dulce, de a participa la activități de creație artistică cu produse din lut polimeric, de a descoperi lumea albinelor și de a lua parte la experimente interactive. Cei mici s-au putut bucura de un colț de povești și de teatru de păpuși.

Spectaculoasele zboruri cu balonul cu aer cald au fost posibile atât dimineața devreme, cât și după-amiaza târziu, în funcție de condițiile meteo.

„Am pregătit pentru festival 12 baloane cu aer cald, 3 parapante cu paramotor și un mini balon. Duminică dimineața am decolat simultan cu un show live al Radio Profi de la Târgu Secuiesc, am avut parte și de o serie de manevre spectaculoase, cum ar fi FlashMob-ul balonului, urcarea sincronizată, nivelarea, rotația în jurul axei balonului”,  a spus Kovács Gyula, organizatorul principal al festivalului.

Nimic nu dovedește mai mult popularitatea evenimentului decât numărul de vizitatori. Pe parcursul celor trei zile, aproape cinci mii de persoane au vizitat evenimentul.  

“Festivalul s-a dovedit a fi unul popular, după cum o dovedește prezența familiilor, a vizitatorilor din județe îndepărtate și a presei naționale și locale. Obiectivul nostru este să continuăm să ne extindem oferta turistică cu atracția festivalului baloanelor cu aer cald”, a subliniat Deák Gyöngyvér, directorul executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.

“Pentru a doua oară, la Târgu Secuiesc a fost organizat festivalul X Balloon Fest, care a pus orașul nostru pe harta turismului internațional, și suntem recunoscători lui Kovács Gyula, inventatorul acestei idei. Acest eveniment este un spectacol turistic, organizat în comun de Primăria Târgu Secuiesc, Visit Covasna și Consiliul Județean Covasna”, a declarat Dr. Szilveszter Szabolcs, viceprimarul orașului Târgu Secuiesc.

Organizatorul evenimentului este X Balloon Transylvania, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, parteneri Consiliul Județean Covasna, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*