Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională în Congo din cauza virusului Ebola

Îngrijire medicală pentru persoanele afectate. FOTO Francisco Venancio

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc spre Africa Centrală și de Est, în special în zona estică a Republicii Democratice Congo (Kinshasa), că Secretariatul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) menține încadrarea ca Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională – USPII a epidemiei de Ebola din R.D. Congo. Oficialii OMS au subliniat că, momentan, nu s-a recomandat închiderea frontierelor, restricționarea zborurilor sau a schimburilor comerciale, dar s-a impus ca orice persoană cu boala determinată de virusul Ebola sau care a fost potenţial expusă virusului într-o zonă afectată de focar să nu călătorească timp de 21 de zile de la ultima expunere.

Informații actualizate despre situația epidemiei se pot accesa pe site-ul OMS la pagina de internet https://www.who.int/csr/don/16-january-2020-ebola-drc/en/. Recomandările OMS privind călătoriile internaționale se regăsesc la pagina de Internet https://www.who.int/ith/who-recommendations-for-international-travel-19july2019/en/ sau în fișierul https://www.who.int/ith/who-recommendations-for-international-traffic-19July2019.pdf?ua=1.

Cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în R. D. Congo pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Angola: +244916895720 și +244222322234, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României la Luanda: +244993133100.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile https://cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori, precum și http://luanda.mae.ro, http://nairobi.mae.ro,www.mae.ro, reamintind faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*