Unitățile de cazare de pe litoral vor putea fi ocupate la capacitatea maximă, de la 1 iunie, dacă toate persoanele fac dovada vaccinării împotriva COVID-19

Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus joi, 27 mai, ca începând cu data de 01 iunie, gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică să poată crește la cel mult 85 la sută din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localități:

 1. zona Mamaia Nord, județul Constanța;
 2. Năvodari, județul Constanța;
 3. Mamaia și Mamaia-Sat, județul Constanța;
 4. Constanța, județul Constanța;
 5. Agigea, județul Constanța;
 6. Eforie Nord, județul Constanța;
 7. Eforie Sud, județul Constanța;
 8. Techirghiol, județul Constanța;
 9. Tuzla, județul Constanța;
 10. Costinești, județul Constanța;
 11. Neptun-Olimp, județul Constanța;
 12. Jupiter, județul Constanța;
 13. Cap Aurora, județul Constanța;
 14. Venus, județul Constanța;
 15. Saturn, județul Constanța;
 16. Mangalia, județul Constanța;
 17. 2 Mai, județul Constanța;
 18. Vama Veche, județul Constanța.

Totodată, administratorul poate permite ocuparea unității de cazare până la capacitatea maximă, dacă toate persoanele fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În plus, tot de la 1 iunie, s-a mai propus permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 05.00 – 24.00, cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/ localitate este mai mică sau egală cu 3/ 1.000 de locuitori. Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*