Un sistem performant de supraveghere video va fi instalat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța

Aeroportul din Constanța va fi dotat cu un sistem performant de supraveghere video. FOTO Aeroportul Mihail Kogălniceanu
Aeroportul din Constanța va fi dotat cu un sistem performant de supraveghere video. FOTO Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța va fi dotat cu u sistem performant de supraveghere video și control acces, în urma unui proiect cu finanțare europeană.

Potrivit reprezentanților aeroportului constănțean, valoarea totală, cu TVA, a acestui obiectiv de investiții este de 23.249.366 de lei, iar durata de realizare a investiției este de 10 luni.

„Având în vedere că Aeroportul Constanţa este un obiectiv de interes public de importanță strategică, militară, comercială și turistică, care deservește zona de Sud-Est a României și este inclus în Strategia de apărare a flancului estic al Alianței Nord Atlantice, este necesar a fi instalat acest sistem care va asigura, pe de o parte, detecția perimetrală pentru avertizarea personalului de pază cu privire la pătrunderile neautorizate în incintă, iar pe de altă parte, supravegherea video a unor zone cu regim de securitate ridicat”, a precizat directorul general al aeroportului, Bogdan Ionuț Artagea.

Finanțarea investiției se realizează din fonduri europene nerambursabile, din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, exclusiv pentru cofinanțare, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din venituri proprii, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*