„Uber-ul” din sectorul companiilor aeriene este disponibil și agențiilor de turism din România

Uber-ul din sectorul companiilor aeriene este disponibil și agențiilor de turism din România

DRCT, furnizor de tehnologie deținător al celui mai înalt standard de certificare ca agregator IATA NDC (nivelul 4), standard necesar companiilor din turism care vor să ofere servicii optime de călătorie clienților lor, a implementat, în parteneriat cu Accent Travel & Events, o platformă de distribuție similară Uber, care reunește companiile aeriene într-un singur ecosistem.

NDC este cea mai recentă tehnologie din industria aviației lansată de IATA pentru dezvoltarea unui nou standard de transmitere a datelor despre biletele de avion comercializate și toate informațiile referitoare la tarife, servicii incluse, valabilitate etc, de la companiile aeriene spre agențiile de turism, pentru clienții acestora, călători de business ori de agrement/turism.

DRCT permite tuturor agențiilor de turism, fie că sunt clasice, de tip online – OTA (online travel agencies), specializate în managementul călătoriilor de afaceri – TMC (Travel Management Company) ori Metasearch-uri să ajungă la toate informațiile despre biletele puse în vânzare de companiile aeriene prin NDC, direct din GDS (sistemele globale de distribuție și comercializare a biletelor de avion). Conținutul NDC care poate fi accesat vine de la companii aeriene precum Lufthansa Group, British Airways, Air France/KLM, Ukraine International Airlines, Aegean Group și multe altele. Accesul se face prin intermediul unui software, integrat direct în browser, care folosește inteligența artificială și este conceput pentru a facilita activitatea zilnică a agentului emitent. Este ușor de instalat și intuitiv de utilizat.

Utilizatorii DRCT au acces la toate rutele și tarifele oferite de companiile aeriene fără a plăti taxe suplimentare de GDS, permițându-le să economisească de la 15 până la 200 de euro pe bilet. DRCT nu impune un target privind numărul de bilete emise, iar agenția rămâne titulara rezervărilor.

DRCT oferă astfel agențiilor de turism un mod de lucru eficient și rapid, care va îmbunătăți experiența de achiziție a consumatorului final, pasagerul, acesta având acces la o diversitate de produse din care să îl aleagă pe cel mai potrivit pentru fiecare călătorie din punct de vedere tarif, servicii incluse, condiții de rambursare și modificare, cabină de călătorie.

Viktor Nekrylov, co-fondatorul DRCT, declară: „Așteptam cu nerăbdare colaborarea cu Accent Travel & Events în România și Republica Moldova. Împreună ne dorim să aducem NDC-ul mai aproape de agenții, pentru a avea acces la toate tarifele disponibile și pentru a beneficia de noi oportunități de creștere a veniturilor. Obiectivul nostru este ca agențiile să poată adopta cu ușurință NDC-ul și să se bucure de avantajele pe care acesta le oferă: disponibilitatea locurilor și tarifele unice.”

Lucian Boronea, CEO Accent Travel & Events, declară: „Suntem onorați că am fost desemnați unic reprezentant al DRCT pe piețele din România și Republica Moldova, un furnizor de tehnologie care folosește inteligența artificială pentru a construi o nouă platformă de distribuție care să reunească conținutul companiilor aeriene NDC într-un ecosistem solid. Acest parteneriat se adaugă celorlalte proiectele locale și globale pe care Accent Travel & Events le desfășoară folosind diverse soluții tehnologice pentru care s-au făcut investiții semnificative în ultimii ani. DRCT este un soft web integrat în GDS, care facilitează accesul la toate zborurile si tipurile de tarife comercializate de companiile aeriene tuturor clienților și partenerilor Accent Travel & Events, completând conținutul existent oferit prin GDS și alți agregatori de companii low cost”.

Despre Accent Travel & Events

Accent Travel & Events este o agenție de turism cu 22 de ani de experiență, care operează prin trei divizii de business. Prima divizie este „managementul călătoriilor de afaceri”, fiind partener exclusiv Egencia în România din 2009, gestionând un portofoliu mare de clienți locali și globali. A doua divizie acționează ca un „distribuitor de conținut”, accentul pus pe tehnologie și pe procesele automate au poziționat Accent Travel & Events ca un distribuitor de conținut hotelier și aerian. Divizia de “leisure” funcționează prin intermediul site-ului web www.accenttravel.ro, oferind vacanțe în România și în străinătate, precum și o gamă variată de servicii: bilete de avion, hoteluri, pachete charter, city-break, croaziere și vacanțe exotice. Agenţia are birouri în București, Ploiești și o franciză în orașul Râmnicu Vâlcea.

Despre DRCT

DRCT este o companie de tehnologie înființată în Malta, în septembrie 2017. Este furnizor de tehnologie recunoscut ca reformator și certificat ca agregator IATA NDC de către cele mai importante companii aeriene europene, Lufthansa Group, Air France, KLM, British Airways, Aegean Airlines Iberia, Ukraninan Airlines, și în curs de certificare cu numeroase companii precum Emirates Airlines, Qatar Airways, Singapore Airlines.

DRCT deține cel mai înalt standard de certificare ca agregator IATA NDC (nivelul 4), standard necesar oricărui furnizor de tehnologie care dorește să distribuie cele mai importante informații și funcționalități necesare managementului călătoriei. DRCT are proiecte în derulare în Malta, Germania, Georgia, Azerbaidjan, Ucraina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*