Turiștii din Mamaia și Constanța se pot plimba de sâmbătă, 4 iulie, cu autobuzele etajate

Autobuzele etajate vor fi reintroduse în circulație. FOTO CT BUS
Autobuzele etajate vor fi reintroduse în circulație. FOTO CT BUS

Autobuzele etajate vor fi reintroduse în circulație, începând de sâmbătă, 4 iulie, pe ruta Gara CFR – stațiunea Mamaia, acestea urmând să circule la un interval de 25 de minute.

Potrivit societății CT BUS, linia CITY TOUR cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: roata panoramică „Tomis Eye”, Silozurile „Anghel Saligny”, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, „Cuibul Reginei”, Muzeul de Istorie și Arheologie, „Edificiul roman cu mozaic”, Moscheea „Carol I”, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic „Tomis”, Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și altele pe care turiștii sunt invitați să le descopere folosind aplicația „CITY TOUR”. Aplicația cuprinde un ghid text și audio. Pentru a o descărca la bordul autobuzelor etajate, călătorii se pot conecta gratuit la reţeaua Wi-Fi și scana apoi codul QR de pe spătarul scaunului, sau pot căuta aplicația direct în „MAGAZIN PLAY” sau „APPLE STORE”. Aceasta sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. În momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat.

Prețul unei călătorii este de 6 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului etajat. Principalul avantaj este posibilitatea achiziționării unui bilet de 10 lei, valabil toată ziua. Astfel, se poate întrerupe turul oricând pentru vizitarea obiectivelor de interes, apoi turiștii pot relua călătoria, cu un alt autobuz etajat, fără costuri suplimentare.

Linia CITY TOUR este deservită, pentru început, de șase autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar 09.00 – 18:00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*