Travelminit: Românii își vor petrece minivacanța de Rusalii pe litoralul românesc. Prețul mediu pentru un sejur de 2 nopți este de 741 de lei

Stațiunea Mamaia. FOTO Travelminit

Turismul românesc este în continuă evoluție vara aceasta, mai ales că hotelierii și operatorii din industrie confirmă faptul că rezervările sunt pe un trend ascendent. În plus, cardurile de vacanță pentru 2024 au început să fie încărcate pentru majoritatea angajaților din mediul de stat, astfel că românii își fac deja planurile pentru concediul de vară.

Mai mult decât atât, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, a fost înregistrată o creștere importantă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică și luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta și cu debutul vacanței copiilor. Tocmai din acest motiv, cei mai mulți români vor călători de Rusalii atât în cuplu (53% din totalul rezervărilor), cât și în familie (36%).

„Există o creștere importantă a rezervărilor pentru vară, în special pentru weekendul prelungit de Rusalii, astfel că ne așteptăm ca locurile încă disponibile să se ocupe rapid. În același timp, încărcarea cardurilor de vacanță va încuraja tot mai mulți români să facă rezervări pentru concediile de vară, astfel că le recomandăm clienților noștri să rezerve de pe-acum cazarea. Estimăm că luna august va fi vârful sezonului estival, ceea ce înseamnă că și prețurile vor fi mari, iar disponibilitatea locurilor de cazare va fi redusă”, spune Timea Imecs-Ambrus, CEO Travelminit.

Aglomerație de Rusalii: unde vor merge turiștii în weekendul prelungit?

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, urmează cel mai aglomerat weekend de la debutul sezonului estival, platforma înregistrând în minivacanța de Rusalii o creștere a rezervărilor cu 27% în comparație cu weekendul de dinainte. De asemenea, 26% din totalul rezervărilor din iunie sunt pentru weekendul de Rusalii, în timp ce anul trecut, acest procent era de 20%.

În același timp, cea mai rezervată destinație pentru weekendul de Rusalii este, așa cum era de așteptat, litoralul românesc, cele mai populare stațiuni fiind Mamaia și Eforie Nord. De asemenea, turiștii vor să-și petreacă weekendul de Rusalii și într-un city break, Brașovul și Sibiul fiind din nou în topul preferințelor acestora, în stațiunile de la munte sau într-o destinație balneoclimaterică.

Cât costă cazarea de Rusalii? Creșteri de preț cu numai 5% în comparație cu anul trecut

În ceea ce privește tarifele unităților de cazare în perioada Rusaliilor, se pare că Travelminit.ro anunță o creștere de numai 5% în comparație cu anul trecut. Deși industria turismului se confruntă cu un val de scumpiri la nivel general, se pare că hotelierii români au reușit să mențină nivelul prețurilor cel puțin pentru prima parte a verii.

De exemplu, prețul mediu pentru un sejur de două nopți, pentru două persoane, în weekendul de Rusalii costă 741 lei, în timp ce prețul mediu pentru un sejur de 4 nopți, pentru 4 persoane, este de 2.120 lei.

Nu în ultimul rând, se pare că hotelurile revin în forță vara aceasta: cele mai multe rezervări înregistrate în luna iunie sunt pentru hoteluri (39%), semn că turiștii își doresc cât mai multe servicii în același loc, iar hotelurile oferă, de regulă, pachete complexe de vacanță. Urmează pensiunile (31%), apartamentele (11%), vilele (10%), casele de vacanță (6%) și cabanele (2%).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*