Touroperatorul Cocktail Holidays a înregistrat un volum de vânzări de 25 milioane de euro în 2019. Turcia, Grecia și Egiptul, destinațiile vedetă

Hurghada, Egipt. FOTO Pixabay Mathias Thunemanna

Touroperatorul Cocktail Holidays a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 25 milioane de euro, cu 40% mai mult decât în 2018, iar anul acesta mizează pe o creștere de 45%. În premieră din acest sezon vor fi introduse noi pachete de vacanță pe zboruri internaționale (Budapesta – Lisabona și Budapesta – Tenerife), pachete charter cu zbor spre Dalaman și sejururi în insula Madeira.

Destinațiile care au atras cei mai mulți turiști au fost Turcia, Grecia și Egiptul, iar tarifele medii pentru un pachet de vacanță în aceste destinații au variat între 579 și 619 euro/pers. Stațiunile din Antaya și Bodrum au fost favoritele turiștilor cu copii, care au ales hoteluri de 5 stele cu all inclusive sau ultra all inclusive și facilități pentru cei mici. Turiștii cu bugete de vacanță mai mici s-au orientat spre hotelurile de 4 stele, cu mic dejun sau demipensiune, din Grecia. Vacanțele tip sejur la hoteluri de 4 sau stele cu all inclusive din Egipt au fost alese atât de turiștii cu copii, cât și de tinerii amatori de snorkeling și aventură.

„În sezonul 2019 am mizat pe Egipt, o alternativă ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță într-o destinație caldă , în lunile de toamnă-iarnă. Astfel, am introdus și Hurghada pe lângă destinația Sharm el Sheikh, iar vânzările au fost pe măsură. Egiptul a surclasat Bulgaria și a intrat în top 3 destinații vândute în 2019, potrivit studiului pe care îl facem anual împreună cu agențiile partenere. Tarifele medii pentru o vacanță în Turcia au fost de 619 euro/pers, în Egipt de 599 euro/pers, iar pentru o vacanță în Grecia de 579 euro/pers”, afirmă Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.

Antalya (Turcia), Sharm el Sheikh și Hurghada (Egipt), insulele grecești Mykonos, Creta, Rhodos și Zakynthos și insula Tenerife (Spania) au fost vedetele vânzărilor de early booking de anul acesta, care au crescut cu peste 30%. Peste 5.000 de turiști au profitat deja de ofertele cu 50% mai ieftine, în jur de 70% din pachete fiind vacanțe estivale și doar 30% pentru circuitele de primăvară și ofertele de Paște.

“Anul acesta am dublat locurile disponibile pentru sejururile pe cursele de linie cu plecări din Cluj-Napoca, Iași și București. Premiera sezonului sunt însă pachetele cu plecare din Budapesta spre Lisabona și Tenerife. Plecările spre Tenerife sunt în perioada 15.06 – 07.09, iar tarifele pornesc de la 635 euro/pers. Alte noutăți sunt zborul charter pe Dalaman, care va scurta timpul de transfer spre Marmaris, Fethyie și Oludeniz, și sejururile în insula Madeira, care încep de la 895 eur/pers. Mizăm în continuare pe circuitele noastre de referință în SUA și Canada, Japonia, Israel sau Maroc, cu plecări în primăvară. Estimăm că anul acesta vom avea peste 45.000 de turiști, cu 35% mai mult decât anul trecut”, afirmă Dan Goicea.

Vacanțele de Paște au fost rezervate în proporție de 60%, cele mai multe cereri vizând destinațiile Sharm el Sheikh și Hurghada, programele de tip circuit și sejururile în orașe europene. Numărul de locuri pe charterele verii 2020 a crescut cu 25%, în oferta Cocktail Holidays fiind destinații din Turcia, Grecia, Tenerife sau Emiratele Arabe Unite (Dubai și Abu Dhabi).

Touroperatorul Cocktail Holidays are o serie de promoții speciale valabile pe durata desfășurării Târgului de Turism al României, între 20 și 23 februarie, dar nu va fi prezent la Romexpo. Vacanțele la tarife reduse pot fi achiziționate online de pe website-ul agenției de turism.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*