TAROM își întărește flota cu două avioane Boeing 737-800 NG

FOTO Facebook/Tarom

Compania TAROM a primit pe 8 iunie, două aeronave Boeing 737-800 NG pe Aeroportul Otopeni. 

Cele două aeronave vor fi utilizate începând de luni, 11 iunie și vor zbura inițial cu destinația Barcelona și Frankfurt.

Cu ocazia evenimentului ministrul Transporturilor, Lucian Șova a declarat că ministerul pe care îl conduce are așteptări ridicate de la Compania Națională TAROM și în același timp sprijină dezvoltarea și revitalizarea TAROM.

Directorul General al TAROM, Werner-Wilhelm Wolff a susținut o scurtă declarație de presă în cadrul căreia a subliniat că aeronavele nou intrate în flota TAROM ar trebui să reprezinte un standard pentru Companie, atât în ceea ce privește tehnologia utilizată cât și configurația și confortul asigurat pasagerilor.

Cele două avioane “gemene” Boeing 737-800 NG, au o configurație unică pe piața de profil din România.

Caracteristici aeronave

Specificații

Tipul aeronavelor

Boeing  737-800 Next Generation, dotate cu winglets și cu motoare CFM56-7B24E

Greutate maxima la decolare

77 tone

Anul fabricatiei

2013

Capacitate

160 de locuri  fiind configurate în 2 clase, respectiv 16 locuri în clasa business și 144 în clasa economic.

Seat pitch este de 42’’ în clasa business și de 30’’ în clasa economic pentru un confort sporit al pasagerilor.

Dotari interior

Aeronavele sunt echipate cu Boeing Sky Interior.

Astfel, aceste aeronave sunt dotate cu un nou concept de interior denumit BSI (Boeing Sky Interior), care dispune de un sistem de iluminare de ultima generație, compartimente mărite pentru bagaje pasageri, scaune confortabile și hublouri optimizate ca formă și mărime.

În ceea ce privește performanța tehnologică, comparativ cu celelalte aeronave din flota TAROM, menționam că cele 2 aeronave sunt dotate cu sistem în flight entertainment, atât în clasa business cât și în clasa economic, fiecare scaun având integrat un ecran LCD și port USB. În plus toate scaunele aeronavei atât pentru clasa business cât și clasa economy sunt de piele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*