Tarife reduse pentru parcarea în stațiunea Mamaia în această vară

Turiștii care ajung în stațiunea Mamaia pot plăti parcarea și la automatele electronice de plată. FOTO Primăria Constanța

Veste binevenită pentru turiștii care vor vizita stațiunea Mamaia în această vară: autoritățile au anunțat că tarifele pentru parcarea în zonă vor fi reduse semnificativ față de sezonul trecut. Astfel, parcarea în stațiunea Mamaia va fi asimilată unui cartier obișnuit al municipiului Constanța, ceea ce va permite turiștilor să economisească bani în timpul șederii lor.

Stațiunea Mamaia a fost încadrată ca Zona 2 de taxare a municipiului Constanța, iar tarifele vor varia în funcție de durata parcării. În timpul săptămânii, de luni până vineri, între orele 08.00 și 20.00, tariful în Zona 2 va fi de un leu pe oră. Astfel, un turist va plăti doar 10 lei pentru o zi întreagă de parcare, 50 de lei pentru șapte zile și 150 de lei pentru 30 de zile. Pentru cei care doresc să își lase mașina în stațiune pe o perioadă mai lungă, precum și pentru cei care locuiesc în Mamaia, există și un tarif anual de doar 199 de lei.

De asemenea, vor exista și patru locații în stațiunea Mamaia care vor fi încadrate ca Zona 0 de taxare în perioada 1 iunie – 31 august. Acestea includ Parcarea Supraetajată Albatros, Parcarea Promenada 2 (tronsonul cuprins între Castel și Hotel Iaki), Parcarea Zona Pasarela Rex și parcările situate în Zona Nord Summerland. În aceste zone, tariful va fi de patru lei pe oră, iar turiștii vor putea alege între un tarif de 30 de lei pe zi sau 100 de lei pentru șapte zile.

Această decizie a autorităților locale vine ca un răspuns la reacțiile negative primite în sezonul trecut și la nevoia de a face stațiunea Mamaia mai accesibilă pentru turiști. Acestea speră ca tarifele reduse pentru parcarea în stațiunea Mamaia să încurajeze turiștii să aleagă această destinație și să se bucure de facilitățile oferite de una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*