Stare de calamitate în provincia Batagas din Republica Filipine

Imagine din Manila, capitala Filipinelor. FOTO Michael-Buillerey

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Filipine că, din cauza activității vulcanului Taal situat în provincia Batangas, în data de 13 ianuarie 2020 autoritățile locale au declarat stare de calamitate. Institutul filipinez de vulcanologie și seismologie (PHIVOLCS) a emis, la data de 14 ianuarie 2020, gradul de avertisment 4 (erupție periculoasă iminentă), pe o scară de la 1 la 5.

Din cauza perturbării traficului aerian şi în eventualitatea închiderii Aeroportul Internaţional “Ninoy Aquino” din Manila (NAIA), cetățenii români care se află în Republica Filipine sunt sfătuiți să revină în Manila cu cel puţin o zi înainte de plecarea spre România sau alt stat de destinație. MAE recomandă cetățenilor români să respecte întocmai indicațiile autorităților locale, să folosească măști de protecție și să se informeze cu privire la activitatea vulcanului Taal, accesând următoarele pagini de internet: https://www.philstar.com/happens/841, https://cnnphilippines.com/news/2020/1/13/Philippines-Taal-Volcano-eruption-live-updates.html, https://www.pna.gov.ph, https://www.phivolcs.dost.gov.ph.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Manila: +63288927682, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență, precum și la adresele de e-mail: manila.consul@mae.ro, manila@mae.ro.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Filipine: +639178170939. Cetățenii români care doresc să se deplaseze în Republica Filipine sau se află deja pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Manila şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://manila.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/home_ro, http://www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*