Și păpușile poartă ie, o expoziție de excepție găzduită de Muzeul Satului Bucovinean

ŞI PĂPUŞILE POARTĂ IE – la Muzeul Satului Bucovinean
ŞI PĂPUŞILE POARTĂ IE – la Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean invită publicul la o expoziție de excepție, „Și păpușile poartă ie”, marca Muzeul Național al Bucovinei și Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București.

Casa Ostra din Muzeul Satului Bucovinean va găzdui, pe perioada verii, nu mai puțin de 367 de păpuși, toate dichisite în costume tradiționale specifice zonelor pe care le reprezintă.

„Chiar dacă anul acesta ne determină să trăim altfel, muzeul a pregătit acest eveniment special pentru public, așa cum o face în fiecare an, pe 24 iunie, de Ziua Universală a iei și de Sânziene. Cu atât mai mult cu cât Suceava e în zi de aleasă sărbătoare”, au precizat reprezentanții instituției.

Pasionații colecționari, Cristian și Mihail Dumitru, reprezentanții Asociației „Muzeul Jucăriilor”, care au pus la dispoziție prețioasele exemplare, au adunat păpuși din toată lumea. Astfel, publicul are ocazia să vadă exemplare minunate de păpuși îmbrăcate în port popular sau vestimentație specifică zonelor de proveniență, din România, Rusia, Italia, Germania, Polonia, Japonia, India, de peste mări și țări, toate dichisite, numai bune să încânte ochiul și sufletul.

Expoziția va fi accesibilă publicului începând de miercuri, 24 iunie, de marți până duminică, de la ora 10.00 până la ora 18.00, în intervalul orar de vizitare a Muzeului Satului Bucovinean.

„Așadar, cu mic, cu mare, vă așteptăm la căsuța păpușilor, așa am numit casa Ostra unde vor locui pentru o bună perioadă de timp prețioasele exponate, să vă pierdeți printre povești”, au mai transmis reprezentanții muzeului.

Organizatorii au luat toate măsurile ca normele sanitare și de distanțare să fie respectate, astfel încât vizita dumneavoastră să fie una în siguranță și cu adevărat relaxantă!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*