Seri cu filme românești clasice, pe Stadionul Municipal din Adjud

Seri cu filme românești clasice, pe Stadionul Municipal din Adjud

„Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” poposește la Stadionul Municipal din Adjud, în perioada 24 – 25 iunie și invită cinefilii să vizioneze o serie de filme românești clasice. Proiecțiile vor începe la ora 21.00, iar filmele oferite în cadrul programului se adresează spectatorilor de toate vârstele.

Programul demarează joi, 24 iunie, cu o proiecție specială dedicată maestrului Ion Dichiseanu, născut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, Cetățean de Onoare al municipiului de pe Trotuș. În memoria îndrăgitului actor, începând cu ora 21.00, va fi proiectat filmul „Trandafirul galben”, în regia lui Doru Năstase, în care Ion Dichiseanu joacă alături de Florin Piersic, Marga Barbu, Ioana Pavelescu și George Motoi.

În viaţa noastră de zi, ne întâlnim adesea cu celebra replică: „Şi pe ce te bazezi?”. Pentru a afla răspunsul, spectatorii sunt invitați vineri, 25 iunie, la filmul „Moromeții”, regia Stere Gulea, pentru a se reîntâlni cu personajele memorabile interpretate de Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vișan, Mitică Popescu, Petre Gheorghiu și Florin Zamfirescu.

Sâmbătă, 26 iunie, copiii, părinții și bunicii sunt așteptați să urmărească aventurile lui Nică a lui Ștefan a Petrei din „Amintiri din copilărie”, filmul realizat de Elisabeta Bostan, cu marele actor Ștefan Ciubotărașu în rolul lui Ion Creangă.

În situația în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, proiecțiile vor avea loc la Sala de Sport a Stadionului Municipal Adjud.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

În luna iunie, programul Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul, la Stadionul Municipal Adjud este următorul:

 

Joi, 24 iunie, ora 21.00: Proiecție specială In Memoriam Ion Dichiseanu: Trandafirul galben

Regia: Doru Năstase; Scenariul: Eugen Barbu, Nicolae Mihail;

Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Ion Dichiseanu, Ioana Pavelescu, George Motoi

(acțiune / 1981 / 102 min.)

 

Vineri, 25 iunie, ora 21.00: Moromeții

Scenariul şi regia: Stere Gulea;

Cu: Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Florin Zamfirescu, Dorel Vişan

(drama / 1988 / 140 min.)

 

Sâmbătă, 26 iunie, ora 21.00: Amintiri din copilărie

Scenariul şi regia: Elisabeta Bostan;

Cu: Stefan Ciubotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ

(aventuri / 1964 / 68 min.)

 

Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*