Semnificația steagurilor de pe plajele litoralului românesc

Punct de salvamar pe litoral. FOTO Primăria Constanța

Weekendul care se apropie va fi unul extrem de încărcat, având în vedere că festivalul Neversea ne bate la ușă. Valul foarte mare de turiști se va îndrepta, totodată, și către celelalte plajele din Constanța. Să nu uităm totuși că Marea Neagră este extrem de periculoasă. De aceea, atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ținem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar.

  • Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

E bine de știut că atunci când sub steagul roșu cu galben este arborat:

  • Steagul Roșu – scăldatul este interzis
  • Steagul Galben – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști
  • Steagul Alb/Negru (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor
  • Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că avem liber la distracție.

Primăria Constanța a precizat că pe tot parcursul sezonului estival, peste 109 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*