Semnificația steagurilor arborate în punctele de salvamar

Punct de salvamar. FOTO Primăria Constanța

Plaja reprezintă în aceste zile locul spre care se întreaptă foarte mulți constănțeni  și turiști. Din păcate, mulți oameni uită că Marea Neagră poate fi extrem de periculoasă, ignoră toate avertismentele și se avântă în mare, în ciuda faptului că sunt valuri înalte și curenți puternici.

Plajele din Constanța și Mamaia sunt supravegheate în acest sezon estival de peste 100 de salvamari și personal de prim ajutor. Salvatorii lucrează la capacitate maximă și veghează plajele zilnic, în program 08:30 – 19:30.

Primăria Constanța recomandă turiștilor să fie responsabili, să ascultați sfaturile salvamarilor și să țină mereu cont de steagurile arborate în punctele de salvamar:

  • Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

E bine de știut că atunci când sub steagul roșu cu galben este arborat:

  • Steagul roșu – scăldatul este interzis
  • Steagul galben – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști
  • Steagul alb/negru (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor
  • Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că avem liber la distracție.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*