Se anunță ploi torențiale și intensificări ale vântului în Regatul Spaniei

Alertă de călătorie în Spania: Cod Portocaliu de caniculă în Andaluzia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică de Stat – AEMET a emis o avertizare de fenomene meteorologice severe – ploi puternice și intensificări mari ale vântului în zona de coastă a Mării Mediteraneene.

În cursul zilelor de 3 și 4 decembrie, ploile torențiale și furtunile pe alocuri puternice vor afecta în mare parte zona mediteraneeană peninsulară a Regatului Spaniei, Insulele Baleare și Melilla. Cele mai mari acumulări de precipitații se așteaptă în zona de litoral a Regiunii Murcia, precum și în estul Provinciei Almeria, cu valori ce pot depăși 100 mm în 12 ore. Zonele mai afectate vor fi Comunitatea Valenciană, Catalunia și zona Balearelor.

Vântul va înregistra rafale puternice, care în zona de litoral vor putea atinge o viteză de 100 km/h, iar pe mare vor atinge nivelul 7 sau 8 Beaufort, cu valuri de peste 4 m. O îmbunătățire a vremii se așteaptă începând de joi, 5 decembrie 2019.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 și ale Consulatului României la Almeria: +34950625963; +34950624769, +34950172725, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Madrid: +34649656032 și al Consulatului României la Almeria: +34682733408.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://almeria.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*