Grevă generală în data de 13 februarie în Regatul Belgiei

Grevă în Belgia în rețeaua de transport în comun. FOTO Ludwig Wallendorff

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că, la data de 13 februarie 2019, conform anunțurilor sindicatelor belgiene, pe întreg teritoriul regatului vor avea loc proteste, iar funcționalitatea serviciilor publice, inclusiv transportul în comun, va fi perturbată.

Rețeaua feroviară va fi afectată timp de 24 de ore, începând cu data de 12 februarie 2019, orele 22:00, perturbări importante fiind anunțate inclusiv pentru transportul în comun din capitala Bruxelles și liniile preorășenești. Transportul aerian se va desfășura la capacitate redusă; este posibil ca aeroportul Charleroi să își suspende activitatea, în timp ce graficul de zbor pe aeroportul Bruxelles-Zaventem va înregistra perturbări semnificative. Pe cale de consecință, conexiunile aeriene între România și Belgia vor fi afectate.

În egală măsură, se vor înregistra efecte și asupra activității administrației locale, serviciilor poștale și a altor servicii publice.

Informaţii de actualitate privind condiţiile de transport se pot obține consultând paginile web ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be), De Lijn (https://www.delijn.be/nl/), precum și site-urile oficiale ale operatorilor aerieni și ale aeroporturilor Bruxelles-Zaventem (www.brusselsairport.be/en/passengers) și Charleroi (https://www.brussels-charleroi-airport.com/brussels-south-charleroi-airport/index.html)

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040 și +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*