“Școala e frumoasă – învaţă pentru tine!” Elevii din județul Brașov sunt educați prin activități extrașcolare și tabere de creație

Educație extrașcolară. FOTO Asociația Handmade România
Educație extrașcolară. FOTO Asociația Handmade România

Asociația Handmade România în calitate de Beneficiar şi Asociația pentru Tineret “Libertee de Pensee” în calitate de Partener demarează implementarea proiectului “Școala e frumoasă – învaţă pentru tine!” – un Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 30 de luni (22 mai 2018 – 21 noiembrie 2020) la nivel local şi are ca obiectiv general reducerea fenomenului de absenteism şi abandon scolar şi motivarea preşcolarilor şi şcolarilor din comuna Sânpetru, judeţul Braşov, de a participa la educaţie şi învăţământ prin implicarea în activităţi extracuriculare.

Prin activităţile pe care le propune, proiectul are un efect benefic pe termen mediu şi lung reuşind să popularizeze în sistemul de învăţământ din mediul rural concepte aplicate de educaţie precum “Grădiniţa prietenoasă” şi “Şcoala după şcoală”.

Grupul ţintă al proiectului vizat de implementarea acestui proiect, este format din copii prescolari (239 copii înscrişi) care frecventează sau ar trebui să frecventeze cele două grădiniţe din localitatea Sânpetru (Grădiniţa cu program normal şi Grădiniţa cu program prelungit) şi elevi din ciclul primar (113 elevi înscrişi) şi gimnazial (87 elevi înscrişi) ai Şcolii gimnaziale Sânpetru.

Principalele rezultate aşteptate ale proiectului sunt:

  • 239 preșcolari participanți la activități de tip Grădiniță prietenoasă;
  • 5 tipuri de ateliere organizate;
  • 87 elevi din ciclul primar participanți la activități de tip Școală după Școală;
  • 239 preșcolari participanți la un curs de competente lingvistice;
  • 87 elevi din școala gimnazială participanți la activități de consiliere și orientare școlară/profesională;
  • o tabără pentru elevi organizată;
  • 120 participanți tabără;
  • 10 competiții sportive organizate;
  • un centru pentru activități de mediere școlară înființat;
  • o campanie de informare și conștientizare organizată în rândul părinţilor.

 

Comunicat Asociația Handmade România
  Comunicat Asociația Handmade România

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*