Salvamont Hunedoara monitorizează traseele închise și începe pregătirea lor pentru momentul în care se vor ridica interdicțiile

Dispeceratul Salvamont. FOTO Salvamont România

Ca urmare a Ordonanței militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, precum si a H.G. 77/23.01.2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea activității de salvare în munți și a Legii nr. 402/31.10.2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic, traseele turistice din județul Hunedoara au fost declarate închise.

În această perioadă, salvatorii montani au continuat însă patrularea în zona Râușor, Râu Mare Retezat, în zona cabanelor turistice Gențiana și Pietrele, și au verificat starea unora dintre refugiilor montane. Totodată, salvamontiștii au efectuat reparații la baza proprie de la Râușor și au verificat starea punctului propriu de la Pietrele în vederea redeschiderii.

În aceste zile, salvatorii montani hunedoreni pregătesc materialele pentru semnalizarea și remarcarea traseelor turistice acolo unde va fi nevoie. Până vineri și după sărbătorile de Paște se vor schimba plăcuțele indicatoare și stâlpii de susținere pentru semnalizarea celor trei trasee din munții Poiana Ruscă, dar și a celor care pornesc de la poalele masivului Retezat.

Potrivit directorului Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Hunedoara, Ovidiu Bodean, se va lucra în echipe de 2-3 salvamontiști, componența echipei urmând a fi schimbată odată la două zile, în funcție de volumul de muncă. Treptat se va trece și la verificarea și curățarea traseelor turistice aflate în masiv, precum și la evaluarea refugiilor situate la altitudine. Aici, stratul de zăpadă este încă destul de consistent, iar din acest motiv degajarea trunchiurilor căzute pe poteci și repararea podețelor este pentru moment dificil de realizat.

Salvamontiștii hunedoreni le recomandă iubitorilor de drumeții să renunțe, deocamdată, la parcurgerea traseelor turistice, până la ridicarea interdicțiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*