Program de tranziție pentru noul aeroport din Istanbul

Noul Aeroport din Istanbul. FOTO Turkish Airlines

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Turcia că Directoratul General al Autorității pentru Aeroporturile de Stat, prin Direcția pentru Gestionarea Informațiilor în Aviație, a anunțat programul de tranziție pentru noul aeroport Istanbul.

Astfel, procesul preluării activităților și zborurilor Aeroportului Istanbul Atatürk de către Noul Aeroport Istanbul (LTFM) va începe la 30 decembrie 2018, 00:00 UTC și se va termina la 31 decembrie 2018,  21:00 UTC.

După data de 31 decembrie 2018, ora 21:00 UTC, Aeroportul Istanbul Atatürk va fi închis curselor aeriene pentru zborurile comerciale interne și internaționale programate și neprogramate, deopotrivă, fiind deschis însă pentru zborurile cargo, de mentenanță și tehnice, aviație generală, zboruri business, pentru zborurile aeronavelor de stat și a celorlalte zboruri permise de Autoritatea Aeronautică a Turciei.

Pentru a reduce posibilitatea apariției posibilelor probleme, pentru fluidizarea curselor aeriene și pentru siguranța și calitatea serviciilor de zbor pentru Noul Aeroport Istanbul (LTFM), după data de 31 decembrie 2018 21:00 UTC, capacitatea de trafic pentru Aeroportul Istanbul Atatürk va fi de 5 decolări, respectiv 5 aterizări, în total 10 zboruri pe oră.

În primele 7 zile după data de 31 decembrie 2018 21:00 UTC, în măsura în care va fi necesar, vor fi luate măsuri suplimentare pentru fluidizarea curselor aeriene.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*