Produs de Cluj a participat la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni desfășurat la Chișinău

Produsele tradiționale de Cluj sunt expuse în cadrul unor târguri de promovare. FOTO CJ Cluj

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a participat între 14 și 15 septembrie la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău și a fost organizat de Centrul Etno-Cultural Vatra.

Clujul a fost reprezentat la acest eveniment de patru artizani și producători locali, dar și de maestrul Florin Piersic, artistul vocal Marius Ciprian Pop și de Ansamblul Folcloric Cununa Apusenilor din Gilău. Ei au avut bucuria de a fi parte a festivalului care a reunit meșteșugari și ansambluri folclorice din cele patru țări invitate și au putut prezenta o parte din cultura populară locală, de la cea artizanală la prepararea dulciurilor de casă. Concomitent, reprezentanții Clujului au legat prietenii cu românii din afara granițelor, creând punți de legătură peste hotare.

„Invitația de a participa la un eveniment care reunea românii din Ucraina, Serbia, România și Republica Moldova ne-a onorat, deoarece nu e puțin lucru să ai ocazia să arăți ce ai mai frumos, modul în care păstrezi tradițiile seculare, dar să și înveți din experiența fraților români din alte țări. Mai mult, a fost o bucurie pentru noi să vedem că, deși aflați departe unii de alții, românii au o mulțime de lucruri în comun, indiferent de locul în care viețuiesc”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*