Premieră la Galopiada Secuiască: Competițiile vor fi comentate în limba română

Premieră la Galopiada Secuiască: Competițiile vor fi comentate în limba română. FOTO Facebook Székely Vágta

Sâmbătă, 26 iunie, începe Galopiada Secuiască, ediția a 10-a, unde 12 concurenți își vor măsura forțele pentru a ajunge la Galopiada Națională de la Budapesta. Evenimentul va fi doar parțial deschis publicului, dar poate fi urmărit în direct online.

La conferința de presă de miercuri, condițiile de participare la Galopiada Secuiască din acest an au fost detaliate de președintele Asociației Vadon, Magyarósi Imola, și de organizatorul evenimentului, Grubisics Levente, și s-a dezvăluit cine va participa în cursele de sâmbătă. Conform regulilor actuale din pandemie, pe Dealul Pivnițele Mari pot fi prezente 1.000 de persoane, care pot intra în zona împrejmuită cu un certificat de vaccinare sau un test negativ, de unde pot urmări evenimentul.

„Astăzi a fost ședința pentru ultimele aprobări cu privire la Galopiada Secuiască. Inevitabil s-a simțit tensiunea în jurul evenimentului, deoarece fiecare autoritate competentă dorește ca evenimentul să decurgă cât mai liniștit, dar cu respectarea prevederilor în materie de sănătate. Purtarea măștilor este, de asemenea, obligatorie în aer liber, așa că vom cere și asta”, a declarat Grubisics Levente.

La eveniment va fi un punct de vaccinare mobil, astfel încât persoanele care se vaccinează acolo, vor putea intra la eveniment. Grubisics a respins, de asemenea, zvonurile apărute despre concursul de sărituri peste obstacole, spunând că organizatorii locali se așteaptă la 68-70 de concurenți.

„Există într-adevăr unele herghelii care nu pot participa la competiție din cauza restricțiilor veterinare, dar acest lucru nu afectează competiția”, a subliniat el.

Galopiada Secuiască ediția a 10-a vine cu două noutăți: va fi disponibilă și online, iar ca premieră în istoria evenimentului competițiile vor fi comentate şi în limba română. Evenimentul va începe la ora 10.00. Evenimentul poate fi urmărit pe cele două pagini oficiale ale evenimentului, www.szekelyvagta.ro și www.vadon.ro.

Față de anii precedenți târgul va fi alcătuit din patru comercianți și două puncte de alimentație publică. Cei care vin cu mașina la fața locului pot lăsa mașina în parcarea de jos.

Președintele Asociației Vadon, Magyarósi Imola, a vorbit despre programul evenimentului și despre competiție: „Evenimentul începe cu Fanfara de la Reci Kováts András după care încep calificările, patru la număr. Câștigătorii ajung în finală. Aș dori să subliniez că ne rezervăm dreptul de a modifica programul evenimentului, deoarece vremea poate schimba planul nostru în orice moment. În cazul în care va fi ploaie și nu mai putem folosi terenul, finala se mută pentru ziua de duminică. Însă îi vom informa pe cei interesați în timp dacă este modificare în program.”

Concurenții

Anul acesta avem parte și de nume noi pe lângă veteranii evenimentului: Zsigmond János, Fazakas Alpár-János și Tamás Csaba, câștigătorii anilor trecuți. Fiber va participa ca fost campion, însă nici Hilton Haragos nu va fi străin de situația cursei, întrucât anul trecut a terminat pe locul patru la Galopiada Națională din Budapesta. Farkas Ábel, Sebestyén Roland, Réthi Brigitta, Mojzi Árpád și Libertényi Péter sunt concurenți noi. Cele 12 localități care participă la competiție sunt Brețcu, Cernat, Lupeni, Păltiniș, Mereni, Târgu Secuiesc, Lemnia, Moacșa, Micfalău, Sfântu Gheorghe, Turia și Zagon.

Primii trei clasați participă la Galopiada Națională din Budapesta. Câștigătorul calificărilor primește 2.000 de lei premiu. Câștigătorii Galopiadei Secuiești primesc: premiul I – 6.000 de lei, premiul II – 4.000 de lei, premiul III – 3.000 de lei, iar locul IV – 2.000 de lei.

Program

10.00              Deschiderea oficială a evenimentului. Intrarea concurenților.

11.00-12.30   Calificări

13.00-18.00   Cupa Régió – concurs de sărituri peste obstacole

18.30-19.00   Finala și decernarea premiilor

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*