Porturile militare Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila pot fi vizitate sâmbătă, 14 august, cu ocazie Zilei Porților Deschise

14 august, Ziua Porților Deschise în porturile militare. FOTO SMFN

Forțele Navale Române organizează sâmbătă, 14 august, Ziua Porților Deschise în Portul militar Constanța, dar și în cele din garnizoanele Mangalia, Brăila și Tulcea, cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, în cele patru locații, vizitatorii vor avea ocazia să urce la bordul navelor militare maritime și fluviale, să viziteze expozițiile de tehnică și armament, să interacționeze cu marinarii militari și cu reprezentanții instituțiilor de învățământ militar de marină.

Anul acesta, porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea vor putea fi vizitate conform următorului program:

  • Constanța – orele 09.00 – 17.00, cu acces pe la Poarta 1, până la ora 16.00;
  • Mangalia – orele 09.00 – 15.00;
  • Brăila – orele 10.00 – 15.00;
  • Tulcea – orele 10.00 – 15.00.

Accesul este gratuit, iar persoanele cu vârsta de peste 12 ani care doresc să participe la activitățile organizate în porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente:

  • rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte;
  • dovada vaccinării, cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică;
  • un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei de 14 august.

La Constanța, publicul va putea vizita fregata „Regele Ferdinand”, un elicopter Puma Naval, dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), vedetele blindate fluviale „Posada” (179) și „Rovine” (180), nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu”, un dispozitiv mobil de lansare, expoziții de torpile și mine antisubmarin, mijloace terestre de luptă specifice infanteriei marine, expoziții de tehnică, aparatură optică de observare și orientare, precum și standuri interactive cu armament ușor de infanterie, prezentate de către scafandrii militari și pușcașii marini.

Porturile militare Brăila și Tulcea, începând cu ora 10.00, își vor deschide porțile publicului larg, pentru a le oferi posibilitatea de a vizita navele fluviale de luptă și de a cunoaște tehnica, echipamentele și armamentul utilizat de marinarii Flotilei Fluviale.

În portul militar Mangalia, publicul va avea ocazia să urce la bordul corvetelor și navelor purtătoare de rachete, să viziteze dispozitivele mobile de lansare și expozițiile de tehnică și armament, precum și să interacționeze cu marinarii militari care vor organiza diferite jocuri marinărești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*