Polițiștii de frontieră lucrează la capacitate maximă în perioada sezonului estival. Personalul de la granițele cu Bulgaria și Ungaria a fost suplimentat

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor în Bulgaria

Suntem în plin sezon estival și mulți cetățeni români aleg să-și petreacă vacanța în afara granițelor țării sau se întorc acasă, din străinătate, motiv pentru care, în perioada următoare, se prefigurează o creștere a numărului de persoane și mijloace de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special la granița cu Bulgaria și Ungaria.

În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competența instituției pentru fluidizarea traficului de persoane și mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei care constau în suplimentarea personalului Poliției de Frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor, respectiv suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.

Astfel, zilnic, aproximativ 3.900 polițiști de frontieră desfășoară, în această perioadă, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, atât în punctele de trecere a frontierei cât și în zona de frontieră.

De asemenea, se menține un contact permanent cu autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Cetățenilor români și străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă li se recomandă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internațional și să se informeze cu privire la condițiile de călătorie în statele de destinație și în cele tranzitate.

Menționăm că, la granița cu Bulgaria sunt operaționale nouă puncte de trecere a frontierei în regim internațional pentru persoane, autoturisme și camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. Constanța: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă;
  • pe raza jud. Călărași: P.T.F. Călărași;
  • pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu;
  • pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Măgurele, P.T.F. Zimnicea;
  • pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet (doar pentru transportul de marfă).

La granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărșand;
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borș, P.T.F. Borș II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni;
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;
  • pe raza jud. Timiș: P.T.F. Cenad.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional de persoane și mărfuri se regăsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Reamintim că, în această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noștri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă și reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică județene în vederea efectuării triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*