Peste 8,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera României în luna iulie

FOTO Poliția de Frontieră

Pe fondul sezonului estival și a concediilor, în luna iulie 2023, peste 8,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera națională a României, iar autoritățile se așteaptă la o creștere a traficului și în cursul lunii august. Pentru a asigura un tranzit cât mai rapid și sigur, Poliția de Frontieră Română a implementat măsuri speciale de fluidizare în punctele de trecere cu Ungaria și Bulgaria, cele mai tranzitate frontiere.

Astfel, potrivit IGPF, cu aproape 3.800 de polițiști de frontieră desfășurând activități de supraveghere și control zilnic, Poliția de Frontieră a adaptat misiunile pentru a reduce timpul de așteptare și a asigura un trafic fluent în această perioadă aglomerată.

La nivelul tuturor structurilor teritoriale, au fost luate măsuri pentru suplimentarea personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. Stații mobile de control au fost, de asemenea, pregătite pentru a asigura un control de frontieră eficient.

Într-un efort de a sprijini formalitățile de frontieră, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei.

Dat fiind că traficul este ridicat și că temperaturile sunt ridicate în această perioadă, autoritățile locale au instalat puncte de prim ajutor în punctele de trecere Nădlac II și Giurgiu, pentru a oferi asistență medicală de specialitate la sfârșit de săptămână.

Având în vedere că la granița cu Ungaria și Bulgaria controlul se derulează în comun, măsurile de fluidizare au fost coordonate cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine.

În intervalul 01 iulie – 27 iulie, aproximativ 8,8 milioane de persoane și peste 2,1 milioane de mijloace de transport au trecut frontiera României. Frontiera cu Ungaria a fost cea mai tranzitată, urmată de cea cu Bulgaria și de traficul aerian.

Pentru a evita aglomerările în punctele de frontieră Nădlac II și Giurgiu, cetățenilor li se recomandă să utilizeze și alte puncte de trecere existente la graniță.

În acest sens, sunt operaționale 12 puncte de trecere rutieră pe raza județelor Arad, Bihor, Satu Mare și Timiș pentru frontiera cu Ungaria. De asemenea, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 18.00, 10 puncte ocazionale sunt deschise pentru traficul dintre România și Ungaria.

În cazul frontierei cu Bulgaria, sunt operaționale 11 puncte de trecere pentru persoane, autoturisme și camioane, pe raza județelor Constanța, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Dolj.

Autoritățile recomandă călătorilor să pregătească din timp documentele de călătorie pentru formalitățile de frontieră și să consulte aplicația Trafic On-line pentru estimări ale timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*