Peste 10.000 de spectatori au luat parte la cea de-a V-a ediție a Festivalului WonderPuck din Cluj-Napoca

Peste 10.000 de spectatori au luat parte la cea de-a V-a ediție a Festivalului WonderPuck. FOTO CJ Cluj

Cea de-a cincea ediție a Festivalului stradal WonderPuck a reunit la finele săptămânii trecute, în cele cinci locații din Cluj-Napoca și Bonțida, peste 10.000 de spectatori.

Astfel, la spectacolele puse în scenă în Piața Unirii din Cluj-Napoca au răspuns invitației actorilor păpușari nu mai puțin de 8.300 de copii, alături de părinți și bunici. De asemenea, Muzeul de Artă a fost gazda perfectă pentru aproximativ 1.100 de spectatori, în timp ce evenimentele organizate la Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Palatul Reduta au atras peste 350 de spectatori. Curtea Magic Puppet de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca a prins și ea viață și culoare, trecându-i pragul 150 de clujeni, în timp ce mai bine de 300 de spectatori au ales să evadeze din forfota orașului și au luat parte la manifestările organizate la Castelul Bánffy din Bonțida.

Timp de patru zile, personajele fantastice, păpușile gigant Lorelei, King Kong și Gigalateea, au pus stăpânire pe străzile din centrul Clujului și curtea castelului din Bonțida, transformându-le în tărâmuri fabuloase. Micii spectatori, și nu numai, au avut parte de aventuri pline de farmec, fiind organizate peste 40 de evenimente de teatru de păpuși și animație, concerte, expoziții, workshop-uri, ateliere de creație și multe alte surprize.

Pe lângă artiști români, festivalul a adus, și în acest an, pe scena de la Cluj invitați din țări precum: Ungaria, Germania, Turcia, Republica Moldova și Italia.

Proiectul a fost realizat de Teatrul PUCK, Asociația ESUA, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Administrației Fondului Cultural Național și Clubului Lions.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*