Numărul turiștilor din județul Covasna a ajuns în 2021 la nivelul înregistrat înaintea pandemiei

Saună și baie în Peteni (Szekelypetofalva), Covasna.

În ciuda situației incerte generate de pandemie, turismul covăsnean a înregistrat o creștere semnificativă, potrivit raportului anual al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, întocmit pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Conform raportului respectiv, numărul persoanelor venite în județ s-a dublat față de primele nouă luni ale anului 2020, depășind chiar și numărul de turiști înregistrați în 2019. În cifre, situația arată astfel:

  • 101.877 – turiști sosiți în județul Covasna în primele nouă luni ale anului 2019;
  • 57.648 – turiști sosiți în județul Covasna în 2020;
  • 102.601 – turiști sosiți în județul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021.

Se remarcă așadar o revenire spectaculoasă a turismul în decursul anului trecut, comparativ cu primul an de pandemie.

„În ceea ce privește numărul de sosiri, am revenit la nivelul anului 2019, an care fusese remarcabil din punctul de vedere al creșterii numărului de turiști. În privința numărului de nopți petrecute în județ, ne confruntăm însă în continuare cu o diminuare cu 15 la sută față de aceeași perioadă a anului 2019. Motivul pentru această scădere îl reprezintă numărul mai mic de pachete sociale, balneare, valorificate în hotelurile din stațiunea Covasna, pachete care necesită sejururi mai lungi”, a declarat directorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, Godra Árpád.

În 2021, județul Covasna a reprezentat 2,6 la sută din numărul total de înnoptări înregistrate în România în primele nouă luni, un număr remarcabil pentru un județ mic cum este Covasna. În 2019, acest procent fusese de doar 1,8 la sută.

În legătură cu creșterea numărului de turiști la nivelul județului, în decursul anului 2021, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a concluzionat că, dacă am putea vorbi despre efectele pozitive ale pandemiei asupra turismului, atunci acestea ar fi exprimate printr-o creștere a cererii pentru activități în aer liber, în natură.

„Turiștii preferă destinațiile mai intime, cu mai puțini vizitatori. Acest lucru este în avantajul Județului Covasna, având în vedere resursele sale naturale și structura urbană. Majoritatea operatorilor de turism și-au reorganizat activitățile în urma situației de urgență provocate de COVID-19, schimbându-și profilul atunci când a fost necesar și deschizându-se la noi oportunități de a-și menține afacerile”, a precizat președintele CJ Covasna.

Asociația se implică activ în promovarea județului

Scopul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna este promovarea destinației turistice și a potențialul turistic al județului, precum și creșterea numărului sosirilor în regiune. Contextul pandemic a creat o situație incertă și a generat consecințe neplăcute în privința călătoriilor în străinătate, contribuind astfel la o creștere accentuată pentru produsele și serviciile turistice interne. Dat fiind acest context, precum și obiectivele de bază ale Asociației, principala direcție către care s-au canalizat în decursul lui 2021 eforturile acesteia a fost aceea de a face din județul Covasna o destinație vizibilă la nivel național.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*