Numai trei puncte de frontieră sunt deschise pentru cetățenii români care călătoresc în Bulgaria fără un test PCR negativ

Timpii crescuți de așteptare la accesul pe cale rutieră dinspre Bulgaria spre Grecia și Turcia

Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile bulgare, persoanele care se deplasează din România în Republica Bulgaria și care nu se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria dinspre România numai prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin și Vama Veche-Durankulak.

Potrivit reprezentanților Ambasadei României în Republica Bulgaria, persoanele care se încadrează în excepțiile de la măsura prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria dinspre România prin toate punctele de trecere a frontierei.

„În context, reamintim că sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, șoferii de autobuz, angajați în transportul internațional de pasageri, șoferii autocamioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri, membrii echipajelor navale, membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la și​ către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și personalul tehnic asimilat, lucrătorii transfrontalieri”, au precizat sursele citate.

Pentru mai multe detalii, vă recomandăm să consultați site-ul MAE român, www.mae.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*