Noua Zeelandă introduce viza electronică de călătorie și taxa pentru turism

Autoritățile verifică pasapoartele. FOTO expressdebanat.ro

ECTAA a informat ANAT România că turiștii care vor să călătorească în această țară vor avea nevoie de o viză electronică de călătorie similară cu ESTA (Electronic System for Travel Authorization) din Statele Unite ale Americii sau ETIAS (European Travel Information and Authorization System) din Europa și care va intra în vigoare începând cu anul 2021.

Din 1 octombrie 2019 turiștii din aprox. 60 de țări (incluzând toate statele membre UE, Norvegia, Elveția, Israel și Malaezia) vor avea nevoie de NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Scopul acestei acțiuni este de a întări securitatea granițelor, reducând de asemenea timpul petrecut cu verificarea actelor la graniță. De la această dată, călătorii fără NZeTA nu vor mai putea fi îmbarcați.

NZeTA va costa între 9 și 12 NZD$ (approximativ 5-7€), în funcție de modalitatea prin care se va aplica pentru obținerea ei (aplicație pe telefon mobil sau website). Împreună cu aceasta se va achita și taxa pentru turism (International Visitor Conservation and Tourism Levy – IVL) în valoare de NZD$35 (approximativ 20€) care va intra în vigoare de la 1 iulie 2019. NZeTA și IVL sunt valabile pentru vizite multiple, pentru o perioadă de 2 ani.

Pentru mai multe informații puteți accesa immigration.govt.nz/nzeta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*