Nava maritimă de pasageri Seadream II, escală în Portul Constanța. Vasul are la bord 57 de pasageri, majoritatea de naționalitate americană

Nava maritimă de pasageri Seadream II face o escală în Portul Constanța. FOTO CNAPM SA Constanța

Nava maritimă de pasageri Seadream II a acostat luni, 27 septembrie, la terminalul dedicat din portul Constanța. Nava aparține companiei Seadream Yacht Club, având ca agent în Portul Constanța compania Phoenix Shipping and Trading.

Seadream II are la bord 57 de pasageri, majoritatea de naționalitate americană și 99 de membri de echipaj, dintre care patru sunt români. Pe parcursul escalei la Constanța, turiștii au avut de ales între turul orașului, vizită la Crama Rasova, la București sau în Delta Dunării.

Nava, cu pavilion Bahamas, vine de la Burgas, într-o croazieră de 12 zile care a debutat la Atena, în Grecia și se va încheia la Istanbul, în Turcia. După o escală de 12 ore în Portul Constanța, nava de pasageri Seadream II se va îndrepta către portul Odessa din Ucraina.

Este prima escală a unei nave de pasageri în portul Constanța de la sfârșitul lunii octombrie 2019, sectorul croazierelor fiind grav afectat de pandemia de coronavirus atât în 2020, cât și în acest an.

Din 2017, Portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, promovând împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în anii anteriori de situația geopolitică tensionată. Deși perspectivele pentru anul 2020 erau optimiste în ceea ce privește sectorul croazierelor în Marea Neagră (23 de nave programate în Portul Constanța), pandemia de coronavirus a închis granițele.

Escala de luni a navei maritime de pasageri Seadream II transmite un semnal pozitiv referitor la reluarea croazierelor, terminalul de pasageri din portul Constanța având în acest moment un număr de 29 nave maritime care au făcut deja rezervare pentru anul 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*