Muzeul Județean Mureș organizează în luna octombrie, în fiecare zi de marți, sesiuni pentru cei care vor să devină voluntari

Muzeul Județean Mureș caută voluntari. FOTO Muzeul Județean Mureș

Muzeul Județean Mureș organizează în luna octombrie, în fiecare zi de marți, în intervalul orar  12:00-14:00, la sediul administrativ situat pe str. Mărăști, nr. 8A, patru sesiuni de informare pentru cei interesați de Programul de Voluntariat al Muzeului Județean Mureș.

În perioada noiembrie 2021 – ianuarie 2022, voluntarii recrutați în Programul de Voluntariat al Muzeului 2021-2022 vor putea  participa la o sesiune de training gratuit, în cadrul unor ateliere de educație nonformală săptămânale, în care vor fi abordate toate aspectele ce țin de implicarea lor ca voluntari permanenți ai Muzeului. Partea aplicată a cunoștințelor și abilităților dobândite se va desfășura în perioada februarie – septembrie 2022.

Programul de Voluntariat al Muzeului (prescurtat PVM) este destinat elevilor, studenților și tuturor persoanelor cu vârsta peste 16 ani, care activează, doresc să activeze sau sunt pasionați  de următoarele domenii de activitate: Muzeologie, Istorie, Arheologie, Filosofie, Litere, Artă, Științe Naturale, Antropologie, Etnografie și nu în ultimul rând Turism și Marketing Cultural.

Beneficii:

– Voluntariatul este în primul rând o formă de dezvoltare personală și profesională pentru tineri și o formă de învățare pe tot parcursul vieții și îmbătrânire activă pentru adulți.

– Recunoașterea voluntariatului ca experiență profesională de către angajatori.

– Acordarea de către organizația gazdă a unui Certificat de competențe dobândite prin voluntariat. Se eliberează doar la cerere și conține 8 competențe-cheie preluate din Cadrul Național și European al Calificărilor.

– După stagiul minim de voluntariat prevăzut în Contractul de Voluntariat și după experinența dobândită în practică, voluntarii Muzeului vor putea organiza evenimente culturale și muzeale, vor putea lucra pe ghidaje tematice, traduceri și interpretariat, tursim, multimedia, promovare și pot aplica pentru forme de învățământ superior de profil, local, național sau internațional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*