Muzeul Bucovinei organizează între 24 iunie – 5 iulie proiectul Artă și Artefacte

Muzeul Național de Istorie a Moldovei. FOTO Facebook

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 24 iunie – 5 iulie, ediția a IV-a a proiectului Artă și Artefacte, proiect care vizează diversificarea paletei cultural-educative și a lecțiilor de istorie pentru publicul tânăr.

Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte va fi organizat pe două module: modul I Cultura Cucuteni pentru săptămâna 24 – 28 iunie și modul II Cultura Greacă pentru săptămâna 1 – 5 iulie, cu program la alegere, dimineață sau după-amiază, în funcție de opțiunea selectată.

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani pasionați de istorie și cu înclinații artistice.

Înscrierile se realizează în perioada 23 mai – 21 iunie, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, în limita locurilor existente.

Taxa de participare: 30 lei /modul/copil și include materialele folosite la ateliere – lut pentru olărit, culori acrilice și tempera, instrumente de lucru, pânză pentru costume și diverse accesorii, etc. Atelierul se va desfășura la Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava, în Sala Pedagogică.

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre: tainele arheologiei, descoperiri arheologice celebre, Cultura Cucuteni și Cultura Greacă (noțiuni generale, artă și artefacte, legende și mituri). Pe parcursul atelierului, copiii vor fi implicați în activități practice – desen, modelaj, pictură și activități interactive – jocuri de descoperire, trasee culturale, jocuri de cunoaștere, etc.

Proiectul a fost conceput special pentru a permite familiarizarea cu patrimoniul cultural local deținut de Muzeul Bucovinei și ca mijloc de educație alternativă pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*