Ministrul Turismului: Țara a renăscut prin forţa şi voinţa naţiunii

Ministrul Turismului, Bogdan Trif. FOTO MT

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, afirmând că acum 100 de ani peste 100.000 de oameni din toate colțurile țării se îndreptau spre Alba Iulia pentru a vedea cum arată libertatea prin semnarea celui mai important act din istoria României și că țara a renăscut prin forța şi voinţa naţiunii.

“100 de ani de la înfăptuirea României Mari este timpul care a trecut peste generațiile ce au construit ceea ce este astăzi România noastră.
Ziua Naţională a României este dovada luptei câștigate pentru întregire, o luptă dusă cu sânge, cu suferință, dar în aceeași măsură cu îndârjirea caracteristică românului de acum 100 de ani și a celui de astăzi.
Acum 100 de ani, pe același pământ, la 1 decembrie 1918, se înfăptuia România Mare prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei şi a Bucovinei la România. Acum 100 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a vedea cu ochii lor cum arată libertatea prin semnarea celui mai important act din istoria României, “Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”. Așa ţara a renăscut prin forţa şi voinţa naţiunii”, a spus ministrul.

El a precizat că românii pot trece peste greutăți cu solidaritate, unitate și iubire între semeni.

“Au trecut 100 de ani, dar viața ne arată și acum că doar cu solidaritate, unitate și iubire între semeni, românii pot trece peste greutăți. Să ne amintim de cei care au luptat pentru interesul național și să-i pomenim pentru curajul lor în fața morții.
Lupta pentru libertate a trasat granițele României pe harta Europei, iar astăzi despre aceste granițe trebuie să povestim întregii lumi. Poporul român a reușit în tot acest răstimp să se identifice, a făcut față și regimului comunist care i-a îngenuncheat pe români, dar a răzbit și atunci.
Astăzi, suntem membri UE, NATO datorită celor 100 de ani de lupte prin care am demonstrat tuturor că România contează pe harta Europei”, a mai afirmat Trif.

Ministrul Turismului a participat la Festivitățile de 1 Decembrie desfășurate la Sibiu, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*