Ministrul Turismului, sprijinit moral la Bruxelles

Ministrul Turismului, Bogdan Trif. FOTO MT

Ministrul turismului primește sprijin european pentru dezvoltarea turismului și consolidarea României ca destinație turistică importantă în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit la Bruxelles cu Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri. Preluarea Președinției Consiliului UE a fost principala temă abordată.

„Sunt sigur că președinția Consiliului UE nu va face altceva decât să confirme și să întărească imaginea de maturitate pe care o arată România în acest moment. Am dovedit tuturor, cu precădere partenerilor europeni, că turismul este o prioritate pentru Executiv. Măsurile luate în ultima vreme subliniază sprijinul pe care îl acordăm industriei în speranța unei dezvoltări durabile a sectorului turistic. Scăderea TVA la 5%, redevențe zero pentru apele minerale, voucherele de vacanță au fost măsuri care ne-au adus aprecieri atât în țară, cât și la nivel internațional. Sunt bucuros că am obținut sprijinul doamnei comisar european Elzbieta Bienkowska pentru acțiunile României pe perioada Președinției Consiliului UE din 2019. Am invitat-o pe doamna comisar la București la conferința ministerială de la înceutul anului viitor care va viza tema turismului sustenabil și la cea de-a doua conferință din Delta Dunării unde vom discuta despre Strategia UE pentru Regiunea Dunării”, a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

De altfel, comisarul european a confirmat prezența la reuniunea din București și a menționat ca nu ar vrea sa lipsească nici de la evenimentul din Delta Dunării.

“Ministerul Turismului are o responsabilitate importantă anul viitor și am încredere că împreună vom reuși să îmbunătățim percepția asupra României și să obținem recunoașterea pe care o merităm. Politicile europene din domeniul turismului și posibilitatea obținerii unor fonduri europene pentru dezvoltarea turismului se numără printre preocupările noastre cele mai importante”, a susținut ministrul Turismului, Bogdan Trif.

La rândul său, comisarul european Elzbieta Bienkowska a apreciat măsurile luate în domeniul turismului de executivul român și și-a manifestat sprijinul necondiționat pentru acțiunile României în perioada Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*