România și Bulgaria vor demara proiecte comune în domeniul turismului. Ministrul Bogdan Trif a discutat, în acest sens cu omologul său, Nikolina Angelkova

Întâlnire între miniștrii turismului din România și Bulgaria. FOTO Ministerul Turismului

Ministerul Turismului din România caută ajutor de promovare a destinațiilor turistice la vecinii bulgari. Ministrul Bogdan Trif a discutat diferite aspecte cu omologul său, Nikolina Angelkova.

Întrevederea celor doi oficiali s-a desfășurat în contextul Reuniunii în format cvadrilateral România – Bulgaria -Republica Elenă – Serbia.

În cadrul acestei întâlniri au fost abordate aspecte privitoare la dezvoltarea turistică vizând obiective și destinații comune.

“Am avut ocazia să discut, astăzi, cu doamna ministru Nikolina Angelkova mai multe aspecte de interes comun în ceea ce privește dezvoltarea turistică și atragerea de turiști în destinațiile unice din România și Bulgaria. I-am transmis doamnei ministru al turismului din Bulgaria că Ministerul Turismului din România are în program promovarea tuturor obiectivelor de pe teritoriul țării noastre, Dunărea fiind unul dintre punctele forte ale ofertei turistice românești. Pe de altă parte, suntem conștienți de faptul că, exceptând zona Cazanelor și a Deltei Dunării, multe alte destinații situate pe malul românesc al Dunării sunt mai puțin prezente în ofertele touroperatorilor, dar cu potențial de dezvoltare pe ambele maluri ale Dunării. În plus, am lansat invitația doamnei ministru Angelkova la reuniunea organizată de Ministerul Turismului cu ocazia exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, respectiv Conferința ministerială “Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică”, care va avea loc la Tulcea, în perioada 11-14 iunie 2019. Am discutat despre posibilitatea creării de rute comune ce ar putea să atragă publicul din Asia. Un alt subiect abordat a fost organizarea de infotripuri atât în România cât și în Bulgaria destinate jurnaliștilor și turoperatorilor din ambele țări”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ambele părți și-au manifestat deschiderea pentru continuarea colaborării în vederea realizării schimburilor de expertiză și bune practici în domeniul turismului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*