Ministerul de Externe atenționează românii că sunt probleme cu vremea în Serbia și Bulgaria

Atenționare de călătorie în Turcia: ninsori abundente și blocaje pe infrastructura de transport

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătoarescă în mai multe țări, că sunt probleme cu vremea. Astfel, în Serbia și Bulgaria sunt prognozate ninsori abundente, iar în Argentina sunt măsuri de sercuritate sporită în urma Summit-ul G20.

Astfel, MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că, începând cu data de 28 noiembrie 2018, sunt prognozate căderi abundente de precipitații sub formă de ninsori și ploi, fiind emise coduri portocaliu și galben de vreme nefavorabilă.

Astfel, pentru regiunile Sumadija, Serbia de Sud-Est, Serbia de Sud-Vest și Kosovo, este în vigoare un cod portocaliu, fiind prognozate ninsori, care pot conduce la depunerea unui strat de zăpadă cu grosimea de 10-12 cm. Pentru celelalte regiuni, a fost emis cod galben.

De asemenea, în Bulgaria, pe data de 29 noiembrie, întreg teritoriul țării va fi afectat de căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare și ploaie, pe alocuri însoțite de vânt puternic și temperaturi sub zero grade, fapt pentru care s-au instituit coduri de avertizare meteorologică, astfel:

Cod portocaliu pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare însoțite de vânt și formare de polei în regiunile: Târgoviște, Razgrad, Șumen, Burgas, Varna și Dobrici. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vânt puternic, care va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 20-25 m/sec. Înregistrarea temperaturilor maxime sub zero va duce la formarea condițiilor de viscol, se vor forma troiene de zăpadă;

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare în următoarele regiuni: Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Sofia, Sofia-Regiune, Pernik. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă format va atinge valori între 5 și 20 cm. Înregistrarea temperaturilor maxime sub zero va duce la formarea poleiului;

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare însoțite de vânt în regiunile: Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse și Silistra. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă format va atinge 15-30 cm. Vântul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 20-25 m/sec. Înregistrarea temperaturilor maxime sub zero va duce la formarea poleiului;

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare în următoarele regiuni: Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv și Smolyan. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare. În zona montană, stratul de zăpadă poate atinge 10-20 cm;

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie însoțite de vânt puternic în regiunile: Kârdjali, Stara Zagora, Haskovo, Sliven și Yambol. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ploaie, însoțite de vânt puternic care va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 20-25 m/sec. Înregistrarea temperaturilor maxime sub zero, va duce la formarea poleiului.

Se recomandă a se urmări cu atenție situația din zonele respective, iar conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să se deplaseze cu viteză adecvată și să aibă autoturismele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să se respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilității reduse, în condiții de vânt puternic.

De asemenea, MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Argentina că, în perioada 30 noiembrie – 01 decembrie 2018, la Buenos Aires se va desfășura Summit-ul G20, ceea ce impune măsuri de securitate sporită din partea autorităților locale. În aceste condiții, sunt de așteptat restricții de circulație pe căile rutiere importante din centrul orașului în perioada 28 noiembrie – 01 decembrie 2018. Totodată, cetățenii români sunt sfătuiți să nu poarte la vedere obiecte de valoare (telefoane mobile, camere video, aparate foto etc.), precum și documentele personale (pașapoarte), întrucât există riscul crescut de furt cu violență.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*