Măsuri suplimentare de fluidizare a traficului transfrontalier cu ocazia Zilei Naționale a României

Ungaria introduce restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj.

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare minivacanței prilejuite de Ziua Națională a României, conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât și a resurselor umane și materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient și operativ în toate punctele deschise traficului internațional.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranța publică în zona de competență.

În această perioadă, a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.500 de polițiști de frontieră vor desfășura zilnic, la nivelul întregii țări, misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat a României. De asemenea, echipe din cadrul IGPF se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităților operative.

Reprezentanții IGPF menționează faptul că, dacă situația o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Totodată, vor fi folosite inclusiv stații mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, pentru dispunerea unor măsuri comune.

„Având în vedere contextul dispunerii unor măsuri specifice pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul Sars-CoV-2, reamintim faptul că, că în această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noștri, care vizează în principal verificarea documentelor de călătorie, participă și reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică județene în vederea efectuării triajului epidemiologic și dispunerii măsurilor specifice, după caz”, au precizat sursele citate.

Recomandări

În continuare, cetățenilor români și străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă li se recomandă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internațional și să se informeze cu privire la condițiile de călătorie în statele de destinație și în cele tranzitate. De asemenea, persoanele care doresc sa tranziteze frontiera română pot consulta aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizați, în timp real, timpii de așteptare la controlul de frontieră în funcție de valorile de trafic prin punctele de trecere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*