Mari câștigători la Concursul Național de Vinuri „Bachus 2023”: Moșia Panciu și Domeniile Panciu din Vrancea

FOTO Consiliul Județean Vrancea

Concursul Național de Vinuri ”Bachus” 2023, ediția a XII-a, și-a desemnat astăzi câștigătorii, din cele 335 de probe de vinuri albe, rose, roșii și spumante înscrise de producători din cele mai cunoscute podgorii din țară.

Câștigătorii marilor medalii de aur pe categorii sunt:

Vinuri Păncene SA –  brandul ”Moșia Panciu” – vinul ”Reina”, soiul Icewine, din anul 2021 – categoria vinuri albe

Domeniile Blaga SRL Buzău – vinul ”Fințești”, soiul Cabernet Sauvignon + Merlot + Cabernet Franc din anul 2022 – categoria vinuri rose

Velvet Winery Dealu Mare – Cabernet Sauvignon – categoria vinuri roșii

Natura SRL – brandul ”Domeniile Panciu” – vinul ”Domeniile Panciu – Blanc de  Blancs”, soiul Chardonnay, anul 2016 – categoria spumante

Datorită numărului mare de probe înscrise la categoria vinuri albe, și locul secund, care a întrunit cel mai mare punctaj dintre medaliile de aur, a fost premiat, respectiv producătorul Vinum Capidava SRL Constanța, brandul ”Crama Darie”, cu vinul ”Cuvee Ruxandra”, soiul Chardonnay, anul 2022.

Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, și de Georgel Costache, președintele concursului și vicepreședinte al Asociației Degustătorilor Autorizați din România.

”Prin intermediul acestui concurs am dorit să promovăm vinurile de calitate și să recunoaștem excelența în domeniul vinurilor românești. Mă bucur că printre câștigători se află și vinuri din Vrancea, fapt care demonstrează că județul nostru este recunoscut pentru potențialul său viti-vinicol și aici se produc vinuri de calitate”, a spus Cătălin Toma.

La fel ca în fiecare an, câștigătorii concursului de vinuri vor beneficia de o recunoaștere specială din partea Consiliului Județean Vrancea și vor fi premiați prin plata costurilor pentru înscrierea și transmiterea probelor de vin la prestigiosul Concurs Mondial de Vinuri de la Bruxelles de anul viitor, astfel încât aceștia vor avea oportunitatea de a-și face cunoscute produsele la nivel internațional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*