Mai multe linii maritime au fost închise în Grecia din cauza vremii nefavorabile

Atenţionare de călătorie în Grecia: fenomene meteo extreme

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv, vânt puternic, au fost închise următoarele linii maritime: Pireu-Insulele Ciclade; Rafina -Insulele Ciclade; Rio-Antirio; Prinou Kavala-Tassos.

De asemenea, Serviciul Național elen de Meteorologie a declarat în continuare ‘’cod roșu’’ de vreme nefavorabilă, respectiv furtuni puternice, vânt de 9-10 Beaufort, căderi locale de grindină pentru data de 6 februarie 2019 pentru următoarele zone: Attica; Peloponez; Evia.

De asemenea, a fost instituit și ‘’cod portocaliu’’ de vreme nefavorabilă pentru zonele: Insulele Ciclade; Insulele Ionice; Tessalia, Estul Greciei Centrale; Insulele Dodecaneze.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefoanele de permanență ale Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și  Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http:/salonic.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*