Mai mult de jumătate dintre respondenții europeni încă vor să călătorească din Mai 2020, arată un studiu LuggageHero

Călătorie în perioada coronavirusului. FOTO Pixabay

Zilele trec și tot mai mulți oameni încearcă să stea în casă cât se poate de mult, dar mulți se întreabă cum se va adapta industria turismului la noua situație și la ce ar trebui să ne așteptăm de la perioada următoare. Pentru a înțelege mai bine planurile europenilor pentru următoarele vacanțe, LuggageHero – platforma de stocat bagaje în 40 de orașe mari din Europa și America de Nord – a realizat un sondaj despre trendurile călătorilor în contextul actual.

Bazându-se pe analiza răspunsurilor oferite de participanții din Europa, compania daneză a aflat că pasionații de călătorii nu își anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situația va deveni mai clară: 44% au declarat că nu își vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna Mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%.

Planuri de călătorii în viitorul apropiat

61% dintre europenii participanți la sondaj au avut cel puțin o călătorie planificată pentru lunile Martie-Aprilie iar COVID-19 a avut un impact major, conform estimărilor. În plus, 20% dintre aceștia au spus că acea călătorie era una în cuplu, iar alți 9% urmau să plece alături de familie, deci impactul real ar fi chiar mai mare.
Cum situația este încă neclară, mulți (47%) și-au anulat deja rezervările și încă 32% sunt pe cale să facă acest lucru. Dintre cei care încă își doresc să ajungă unde și-au propus, mulți au confirmat că vor evita transportul public și marile orașe și se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate.

Planuri de călătorii începând cu luna Mai

În ceea ce privește călătoriile care vor începe după aceste 2 luni incerte, europenii rămân optimiști și își păstrează planurile: 56% au spus că încă vor să viziteze destinațiile alese atât timp cât nu se va institui carantina în acele locații. Doar o mică parte dintre respondenți (8%) și-au anulat deja rezervările pentru vacanțe programate în perioada Mai – Septembrie 2020. Potrivit răspunsurilor, 44% nici măcar nu iau în considerare modificarea traseului din destinația de vacanță și încă vor să viziteze locurile pe care și-au propus să le vadă, dar unii dintre ei (32%) vor încerca să evite transportul public sau orașele mari, pentru a se simți mai în siguranță. O altă parte a participanților la studiu (17%) plănuiește să rămână mai aproape de casă și să călătorească în interiorul țării în care locuiesc.

În ceea ce privește bugetul de vacanță, europenii sunt nevoiți să se adapteze la situația actuală și își reanalizează cheltuielile, confirmând impactul economic preconizat. Doar 46% dintre ei au spus că vor avea aceleași sume disponibile pentru vacanțele din acest an, iar aproximativ un sfert dintre participanți au declarat că vor reduce cheltuielile cu vacanțele cu cel puțin 40%.

„Problema Coronavirusului ne conduce către o amânare a călătoriilor, dar nu o anulare a lor. Chiar dacă situația actuală are un impact major asupra sectorului turistic din cauza restricțiilor în deplasări, publicul este încă dedicat planurilor de vacanță. Cererea va reveni chiar mai puternic atunci când această situație va lua sfârșit.
Ar trebui să considerăm acest timp ca o oportunitate de a ne gândi mai mult la rutina noastră zilnică și la ce putem învăța din aceste schimbări, pentru a putea continua mai puternici, mai înțelepți, dar pregătiți să ne bucurăm de călătoriile noastre chiar mai mult. Iar LuggageHero va continua cu siguranță să susțină îndeplinirea acestor dorințe”, a spus Jannik Lawaetz, CEO al LuggageHero.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*