MAE a anunțat că a fost emis un cod portocaliu de vânt și ninsori puternice în Suedia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Suediei că autoritățile locale au emis un cod portocaliu de vânt și ninsori, în sudul regiunii Kalmar, pentru regiunea Blekinge și în nord-estul regiunii Skåne. Se vor înregistra intervale de timp cu șosele înzăpezite, întârzieri sau anulări ale curselor autobuzelor și aeronavelor, perturbarea mersului trenurilor și posibile întreruperi în aprovizionarea cu energie electrică, până la data de 4 ianuarie 2024.

De asemenea, alerte meteorologice de vreme nefavorabilă (vânt, ninsori, ploi puternice, gheață) au fost emise și pentru următoarele zone: sudul regiunii Kalmar, estul regiunii Kronoberg, regiunile Uppsala, Stockholm, estul regiunii Östergötland, zona Jämtlandsfjällen a regiunii Jämtland, zone joase și de-a lungul râurilor și lacurilor, sudul și vestul regiunii Götaland, regiunile Halland și Kronoberg, sudul regiunii Jönköping, precum și în Marea Botnică, Marea Åland și Marea Baltică și în strâmtorile Øresund, Kattegat și Skagerrak.

Cetăţenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: +46 8 205 674, +46 8 209 927, +46 8 411 3181, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență consulară al Ambasadei României la Stockholm: +46 722 511 453.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*