Litoralulromanesc.ro: Peste 20.000 de nopți de cazare cumpărate de români în weekendul prelungit de Black Friday. Valoarea totală a vacanțelor rezervate depășește 2,8 milioane de euro

Ștefan Necula. FOTO Mitică Raftu

Românii sunt din ce în ce mai interesați să cumpere vacanțe de Black Friday, bilanțul din acest an al campaniei speciale de reduceri derulate de Litoralulromanesc.ro indicând o creștere a sumelor cheltuite de turiști pentru a-și rezerva sejururi pe litoralul autohton. Astfel, potrivit cifrelor raportate de cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanțe, valoarea totală a rezervărilor în hotelurile din stațiunile autohtone pentru vara viitoare făcute în perioada 9-12 noiembrie depășește 2,8 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu aproape 40% față de campania de Black Friday din 2022.

În weekendul prelungit de Black Friday, în care discountul maxim acordat a fost de 70%, românii au rezervat sejururi la mare de aproape 3 milioane de euro, fiind achiziționate peste 20.000 de nopți de cazare în hotelurile de pe litoralul autohton.

De Black Friday, românii au căutat mai ales pachete cu servicii all inclusive sau cu servicii cât mai complexe, acesta dovedindu-se a fi un trend tot mai vizibil în ultimii ani. De asemenea, unitățile de cazare de 3 și 4 stele au fost cele mai solicitate.

Cel mai ieftin pachet cumpărat de Black Friday a costat 280 de lei, incluzând 5 nopți de cazare la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn. La polul opus, cel mai scump pachet rezervat de Black Friday a fost de 4.536 euro, fiind vorba despre un sejur all inclusive de 8 nopți într-un apartament cu trei camere la un hotel de 4 stele din Mamaia Nord, pentru prima jumătate a lunii august. Pachetul a fost rezervat de un grup format din șase adulți și doi copii.

“Turiștii noștri s-au obișnuit deja cu reducerile de Black Friday, este o campanie pe care o așteaptă cu interes crescut de la un an la altul pentru că știu că în aceste zile pot găsi cele mai mari reduceri din an la vacanțele pe litoral. Mulți dintre cei care ne-au contactat zilele acestea, fie în call-center, fie pe e-mail, știau deja ce caută și aveau un buget stabilit pentru această achiziție, ceea ce înseamnă că se pregătesc din timp pentru Black Friday la vacanțe pe litoral”, afirmă Ștefan Necula, director Litoralulromanesc.ro. 

Potrivit turoperatorului, în weekendul prelungit de Black Friday au fost intervale în care la fiecare șase secunde s-a înregistrat o solicitare de rezervare fie telefonic, fie online. Reprezentanții agenției anunță că cei interesați să rezerve o vacanță pe litoral și care nu au reușit să facă acest lucru zilele trecute pot profita de a doua sesiune de Black Friday, programată la finalul acestei săptămâni, în intervalul 16-19 noiembrie.

Sejururile pe litoralul românesc pot fi achitate și cu vouchere de vacanță. În ceea ce privește condițiile, turiștii trebuie să aibă în vedere că sumele deja plătite sunt nerambursabile. Pentru a doua sesiune de reduceri Black Friday, plata trebuie efectuată până cel târziu luni, 20 noiembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*