Litoralul românesc este cu analizele la zi, iar potrivit acestora, apa Mării Negre este excelentă pentru îmbăiere.

Litoralul românesc și-a făcut analizele. FOTO OPMCTA

În ultimele zile au apărut numeroase știri negative despre litoralul românesc, cu privire la poluarea Mării Negre, despre care s-a afirmat că reprezintă un adevărat pericol pentru turiști.

Potrivit reprezentanților Organizației Patronale Mamaia-Constanța (OPMCTA), această campanie de denigrare este menită să îi descurajeze pe români să vină pe plajele de la Marea Neagră, în condițiile în care, multe alte state europene încurajează turismul local, în special după doi ani de pandemie, când oamenii au stat izolați și agenții economici au avut de suferit.

„Informațiile alarmiste despre litoralul românesc au mers până la ideea că rechinii ar putea ajunge în Marea Neagră și că sunt gata să-i atace pe turiști, deși biologii afirmă că litoralul românesc este sigur din acest punct de vedere și că, la noi, nu există rechini”, au precizat sursele citate.

Organizația Patronală Mamaia-Constanța dezminte zvonurile apărute în presă și prezintă, în acest sens, date oficiale relevante, oferite de Direcția de Sănătate Publică din Constanța. Conform ultimelor buletine de analiză realizate de specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică pentru apa Mării Negre de pe litoralul românesc, în toate stațiunile apa este foarte bună pentru îmbăiere: https://dspct.ro/wp-content/uploads/2022/07/9.-Calitatea-apei-de-imbaiere-11-15.07.2022-Mangalia.pdf.

Hotelierii și proprietarii de plaje au obligația ca, pe toată durata sezonului estival, să monitorizeze calitatea apei mării. Aceasta este în parametri, iar îmbăierea este permisă, potrivit analizelor făcute de specialiștii DSP, în perioada 11 – 15 iulie.

În fiecare sezon, monitorizarea calității apei de îmbăiere din Marea Neagră este realizată de DSP Constanța, prin analizarea probelor de apă de mare prelevate din 50 de puncte fixe stabilite de-a lungul litoralului județului Constanța, de la Corbu și până la Vama Veche. Prelevarea se face de două ori pe lună, după un calendar de monitorizare stabilit la începutul fiecărui sezon, care este transmis la Ministerul Sănătății și, ulterior, la Comisia Europeană. Pentru fiecare punct fix de monitorizare de pe litoralul românesc, se determină, conform Directivei Europene pentru apa de îmbăiere, parametrii pentru E. Coli și enterococi.

Reprezentanții OPMCTA îi încurajează pe turiști să își petreacă vacanța de vară pe litoralul românesc al Mării Negre, care este o destinație sigură.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*