La începutul lunii septembrie se ține primul Festival Gastro Lanka din Valea Nirajului

La începutul lunii septembrie se ține primul Festival Gastro Lanka din Valea Nirajului

Primul Festival Gastro Lanka va fi organizat pe 2 septembrie, pe Vârful Dămieni din Valea Nirajului, au anunțat organizatorii în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, 12 ianuarie, în Castelul Haller din Ogra. Conferința de presă s-a petrecut într-o ambianță amicală, cu participarea lui Vilmos Szilárd Marton, co-proprietarul Lanka Transylvania, directorul comercial al Castelului Haller, Kinga Fóris, și Zsolt B. Szabó, managerul de comunicare al evenimentului gastronomic.

Vilmos Szilárd Marton a vorbit despre istoria Lanka Transylvania de la începuturi până astăzi. Afacerea de familie începută în anii ‘90 a fost reînviată cu Sándor Szász în 2009, iar azi, firma Lanka numără 35 de angajați și produsele Lanka cu gust tradițional sunt distribuite în aproape 500 de magazine la nivel național. Marton a spus că Lanka produce numai produse pe care și proprietarii, fiind oameni de familie, le pun cu inima liniștită pe masă în fața copiilor lor. Ideea Festivalului Gastro le-a venit cu scopul de a promova valorile tradiționale Lanka și a prezenta munca producătorilor locali din Valea Nirajului. Pe 2 septembrie, Lanka Transylvania organizează un festival bilingv de înaltă calitate pentru întreaga familie, care prezintă valorile producției tradiționale locale. Organizatorii speră ca inițiativa să devină un eveniment recurent anual.

Zsolt B. Szabó, directorul creativ al agenției de publicitate CreaThink responsabilă de comunicarea festivalului, a zis că I. Festival Gastro Lanka din Valea Nirajului va fi o sărbătoare a regiunii, în lumina valorilor reprezentate de Lanka. Organizatorii nu doresc un eveniment de PR, ci vor să arate că în Valea Nirajului trăiesc oameni care muncesc zilnic pentru a crea valoare pe plan local. B. Szabó a adăugat: nu pregătesc un eveniment care să amintească de zilele satului, ci un punct de oprire semnificativ între Târgu-Mureș și Sovata. I. Festival Gastro Lanka este un eveniment unde producătorii locali și familiile se pot întâlni, iar toate vârstele își vor găsi locul și activităţile.

Directorul comercial Kinga Fóris a spus că lucrează la un eveniment care să prezinte caracteristicile culinare ale zonei, și pregătesc un meniu de nivel excepțional. Meniul I. Festival Gastro Lanka va fi pregătit și coordonat de șef Cornelia Ghisoi, care, pe lângă excelența sa profesională, va reprezenta și valorile Lanka ca mamă. Organizatorii lucrează un program colorat, care va atrage tineri și bătrâni în egală măsură. Programul complet va fi anunțat pe pagina de Facebook Lanka Gastrofest.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*