Israelul se află în discuții avansate cu statul român pentru primirea turiștilor în țara noastră pe baza ”pașaportului verde”

Pasaport verde israelian

Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turiști pentru România, pentru 2018, 2019 și pentru primele două luni din 2020, iar în prezent se află în discuții avansate cu statul român pentru primirea turiștilor în țara noastră pe baza ”pașaportului verde”.

La ora actuală, potrivit mass-media din Israel, Ministerul israelian de Externe a ajuns deja la un acord cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia și Seychelles privind primirea turiștilor pe bază de adeverință de vaccinare – așa numitul ”pașaport verde” – și se află în discuții cu guvernele din România și Serbia. Prezentând la graniță ”pașaportul verde”, turiștii israelieni vor fi primiți în aceste destinații fără nicio limitare și fără carantină. Călătoriile cetățenilor israelieni vor putea începe după ridicarea restricțiilor impuse în Israel privind zborurile internaționale, care rămân deocamdată suspendate până pe 20 februarie.

Omul de turism româno-israelian Meidan Butnaru, care a adus, până la ora actuală, peste 200.000 de turiști israelieni dar și din alte țări în România, consideră că dacă România va semna acest acord cât de repede, Israelul va putea asigura chiar și mai mulți turiști decât înainte de 2020.

„Turiștilor israelieni le place să călătorească, iar în acest an vor avea, evident, mai puține opțiuni. România este oricum una dintre destinațiile căutate de către israelieni. Astfel, orașele mari precum București, Cluj, Timișoara, Brașov, dar și Valea Prahovei sau litoralul românesc în timpul sezonului de vară o să poată să-și recupereze o parte dintre turiștii tradiționali. Turismul intern este important, dar turismul de incoming aduce bani în țară, constituie export de servicii și este vital, mai ales în această perioadă grea, de criză. Astfel, România va putea primi măcar din Israel, în acest an, mulți turiști. Turiștii israelieni cheltuiesc zilnic, în medie, în afara costurilor pachetului turistic, 100 de euro și sunt clienți ai restaurantelor și mall-urilor”, subliniază Meidan Butnaru.

Un turist israelian cheltuiește în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc. Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de cinci nopți. În concluzie, fiecare israelian cheltuiește în total aproximativ 1.100 de euro, suma totală generată de cei peste 230.000 de vizitatori israelieni care au ales țara noastră în 2019 fiind de peste 1,2 miliarde de lei, turiștii din această țară fiind pe locul 1 la cheltuieli în România.

„Sper să nu pierdem trenul, măcar de data asta. După cum vedem, alte țări turistice precum Grecia, Cipru sau Marea Britanie s-au mișcat rapid. Pe lângă avantajele incoming-ului, acordul va fi bilateral iar turiștii români vor putea vizita la rândul lor Țara Sfântă pe baza adeverinței de vaccinare”, conchide Meidan Butnaru.

Meidan Butnaru

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*