Întâlnire la Chișinău pentru promovarea turismului între România și Moldova

Întâlnirea reprezentanților CALM și FAPTR, la Chișinău. FOTO FAPTR

Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, a avut vineri, 1 noiembrie, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), la Chișinău.

Corina Martin intenționează să aducă lucrători în alimentație publică, din Republica Moldova pe litoralul românesc, dat fiind faptul că toți cei care au afaceri aici, se plâng de lipsa de personal.

„Am discutat despre parteneriate între școlile și universitățile de turism din Moldova și organizațiile de turism din România, pentru atragerea de forță de muncă din Moldova pentru a lucra în turism în România. Școlile profesionale din Republică Moldova ar putea să încheie parteneriate cu hotelierii din România și astfel mulți studenți ar face practică în România, cu posibilitatea că cei mai buni să fie angajați în industria Horeca din România.

Am abordat de asemenea importantă colaborării între operatorii de turism români și moldoveni, pentru organizarea , promovarea și punerea în vânzare a unor Circuite turistice comune, “Vacanță în România și Moldova”, astfel încât ambele țări să atragă mai ușor mai mulți turiști străini. Consider că printr-o continuă comunicare și o strategie comună de promovare am putea atrage mai mulți turiști străini, împreună.

De asemenea, am discutat despre modelul de organizare fondat de noi în județele din România, unde am organizat Asociații de Dezvoltare și Promovare a Turismului în parteneriat public-privat, împreună cu Consiliile Județene, primăriile, agențiile de turism, hotelierii, pensiunile și structurile de cazare și alimentație publică locale, sistem pe care Federația noastră de Promovare Turistică din România (FAPT) îl va pune la dispoziția autorităților locale din Moldova, pentru că și agențiile de turism din România să primească mai ușor informații despre cazare, masă, trasee turistice și atracții în Moldova, iar agențiile de turism din Moldova să includă mai mult în ofertele lor destinații de vacanță din România către turiștii moldoveni”, a precizat Corina Martin Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România,

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*